HTML

Forintblog

"A pénz a hatodik érzék. Muszáj, hogy legyen az embernek, különben nem tudja a másik ötöt sem igazán használni." – W. S. Maugham

Portfolio Blogger

Hírek

Linkblog

2008.05.30. 08:22 stoppard

Jól nézd meg mit olvasol - tisztázzunk néhány dolgot!

Az ország mai helyzetében a városi legendák által uralt gazdasági közbeszédünkben egyre nagyobb szükség lenne a világos írások tömegére, melyek a szélesebb közvélemény számára véleményformálók lehetnek. Számunkra azonban úgy tűnik, hogy ehhez hiányzik az a "közgazdasági minimum" - nevezhetjük ezt közös beszélt nyelvnek vagy szakmai alapnak - ami által a gazdasági értelmiségi elit betölthetné ezt a fontos funkcióját. És ez sajnos nem csupán azért van így, mert az esetek jó részében az írásra való hajlam nem feltétlenül áll egyenes arányban a szakmai nívóval, hanem azért is, mert a médiában nincs olyan szerkesztőségi kontroll, ami egészséges szelekciót valósítana meg.

Az írás teljes egészében olvasható itt.

Szólj hozzá!

Címkék: média gazdaság gazdaságpolitika közgazdaság


A bejegyzés trackback címe:

https://forint.blog.hu/api/trackback/id/tr72494567

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása