HTML

Forintblog

"A pénz a hatodik érzék. Muszáj, hogy legyen az embernek, különben nem tudja a másik ötöt sem igazán használni." – W. S. Maugham

Portfolio Blogger

Hírek

Linkblog

2009.03.26. 16:55 daddy7

Így választunk mi

Magyarország lázas miniszterelnök-keresésben van. És ezenközben megmutatja, hogy a kis hazai demokratikus pocsolyában alig több, mint ócska bábszínház az, amit a politikai elitünk művel.

 

Az abszurd színjátékok szerzői sem találhatnának jobb témát maguknak a hazai miniszterelnök-váltásnál. A felelős tevékenység javát végző MSZP és SZDSZ mára már ott tart, hogy a telefonkönyvet lapozgatja rémülten, hátha akad valaki, aki elvállalja, hogy egy évig alibizzen a kormányfői széken. És még mindig nem sikerült olyat találni, akinek a hiúsága ilyen mértékben múlná felül a józan ész szavát.

Az egyre szánalmasabb keresgélésben aztán komikusabb és kínosabb epizódok egyaránt akadnak. Fodor Gábor szerint például teljesült az a feltétel, hogy Surányi György személyében találtak közös jelöltet, így aztán a csütörtökig szabott ultimátum okafogyottá vált. Hát az csak egy aprócska mellékkörülmény, hogy Surányi pont nem akarja. Valószínűleg az SZDSZ 2042-ig is találna olyan okot, ami miatt érdemes még "tárgyalni".

De Fodor megcsillantja még egyszer az intellektusát: "Megyünk tovább, és addig folytatjuk a tárgyalásokat amíg egy cseppnyi esély van arra, hogy cselekvőképes kormány alakulhat Magyarországon."  Elnézést, nem túl hosszú ehhez a telefonkönyv? Ha már a hármas listára befért egy Vértes András, akkor nem lehet, hogy ez a cseppnyi esély is elszállt? Vagy még mindig lehet "okos kompromisszumokat" kötni a "nemzet érdekében"? (És közben a hátsóajtón menekülni az újságírók elől?)

Meg egyébként amúgy is: a cseppnyi esélynél van egy sokkal nagyobb esély. Igen, igen, kedves politikusok, az előrehozott választások. Vagy még feszítgetjük kicsit a húrt? Olyan stabil a gazdaságunk, csak bátran.

A politika részben a hatalomért való küzdelem, ezért a "megszállottan akarja ez a szemét a hatalmat" típusú Orbán- és Gyurcsány-fóbiás tirádáktól mindig kirázott a hideg. De egy jól működő országban vannak olyan intézmények, amelyek éles helyzetekben is biztosítják a politikai stabilitást. Végső esetben egy ilyen intézmény a politikusi felelősség. Ha ez nincs, akkor ott van még a köztársasági elnök tekintélye.

Sólyom meg is tette a tőle telhetőt. Jelezte, hogy nem nagyon lát mást, mint az előrehozott választást. És mit kap erre? "Nagyon durva beavatkozásnak" minősítik a lépést a szocialisták. Sokadik bizonyíték, hogy ha az intézményeket nem fogadjuk el, akkor bármit meg lehet csinálni. Akár bóhozatot lehetne varázsolni a miniszterelnök-keresésből. Na ez a "nagyon durva beavatkozás" a gazdasági és politikai stabilitásba.

44 komment

Címkék: politika választás válság gazdasagpolitika portfolioblogger


A bejegyzés trackback címe:

https://forint.blog.hu/api/trackback/id/tr931027281

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Grrr 2009.03.26. 17:12:10

Engem még nem kértek fel, kezd lassan kínos lenni....

kabal 2009.03.26. 17:18:15

Szeretném bemutatni az első komolyan vehető MSZP-s jelöltet: kabal.blog.hu/2009/03/26/ki_legyen_az_uj_miniszterelnok_1

bonakovacs 2009.03.26. 17:24:39

most szórakozza el az MSZP és a Szadesz a maradék esélyeit az 1/3 megszerzésére. Én pl. mostanában döntöttem el, hogy a Szadesz helyett legközelebb inkább az MDF-et tekintem "legkisebb rossz"-nak

osborne 2009.03.26. 17:25:11

csődbe és közröhejbe fulladt a szocik(-szadesz) kormányzása.

azért tetszett amikor többen előálltak azzal a héten, hogy mekkora 'zsenit' is húzott a Feri a 'lemondásával'.

távlati kérdés:

hogy fognak megújulni az ellenzékben?

diko06 2009.03.26. 17:31:10

Ha nem értesz hozzá DADDY7, jobb lett volna ha hallgatnál. Orbánnak milyen programját ismered? Tudod mit fog majd csinálni, a támogatóit fogja legelőször kielégíteni a mi pénzünkből. Hivatkozik majd az átvett gazdaság rossz helyzetére, s mindent át dob majd "balra", még azt is, amit a gazdasági válság hozott.
Orbán programja már kétszer megbukott, bőven bukott ember Ő is !!! Ezt nem látod?? Most más a helyzet! Össze kéne fogni, szakértő kormányt kinevezni -- amit még nem is olyan rég Ő is akart -- melyet Ő is elviselhetne 1 évig . De nem !! Hatalmat akar !! Ez a valóság ! S miatta tönkre megy az Ország, mert semmi reformot nem támogatott, csak az utcára vitte az embereket ( nem a népet !! ) s ma-holnap is ez a szándéka csak azért, hogy a hatalomhoz jusson.

Janovszki Zsolt 2009.03.26. 17:33:56

@osborne:
Nem kell megújulni, a nép kétharmad körüli támogatással díjazza az ellenzéki semmittevést, mindenszapulást, úgyhogy nincs miért aggódni, csak az öszödi beszéd előtt növesztett vastag bőrt kell újra elővenni, és két év múlva fordítva fog állni a helyzet. Ha most lesznek a választások... Még egyszer nem lehet olyan idióta a baloldal, hogy megcsinálja a frankót, orbán beleül, és emiatt hangosan kesereg.

dzsucseharcos · http://songun.blog.hu 2009.03.26. 17:39:48

@osborne: A cél találni akárkit (szerintem Baja "Minden lében kanál" Feri egyébként elvállalná), aki miniszterelnökösködik néhány hónapot. Júniusig kampány, utána lehet 3-4 hónap kampány, és decemberben közös megegyezéssel feloszlatni a parlamentet. A választásokra a 7-8 hónap "antifasiszta" kampány meg fogja tenni a hatását. Ráadásul az alkotmány 20. §. értelmében ekkor a következő (vszg. Orbán) kormány csak alig több mint 3 évig lesz kormányon, utána Feri simán visszatérhet. Elég 3 éven keresztül krokodilkönnyeket sírnia a szegényekért és minden megszorítást a Fidesz hibájának felrónia. Nem vagyok optimista, szerintem könnyen lehet, hogy mindössze 3 év szünet fogja megszakítani a 2004-2013-as Gyurcsány-korszakot.

dzsucseharcos · http://songun.blog.hu 2009.03.26. 17:41:33

(Mármint a 2004-2017-es Gyurcsány-korszakot akartam írni.)

on the other hand 2009.03.26. 17:46:35

@diko06: látom, te értesz hozzá. "hatalmat akar!" a rohadék! miért, a többiek mit akarnak? ez a politika, jó reggelt! ha óvodai szinten ugatod a politikát, akkor miért itt fejted ki, hogy "Orbánt semmiképp sem, mert jaj de nagy baj lesz", és miért nem a homokozóban dumcsizod meg a többiekkel.

speciel és sosem voltam Fidesz-fan. egyszer sem szavaztam rájuk, az utóbbi időben már sehova sem. de az biztos, hogy most az ország működésképtelen. ennél sokkal rosszabb nem jöhet, még egy év ebből és akármit el lehet képzelni.

Orbán programja kétszer bukott? Ellenzékből? Fletónak hány programja bukott, ember? Hol élsz te? hét év kormányzás után még mindig az az ország baja, hogy a Fidesz ellenzékből nem enged jól kormányozni? Felsoroljak neked pár feles törvényt, amivel meg lehet változtatni az ország helyzetét?

Hihetetlen, hogy van, aki semmiből sem ébred fel.

orient 2009.03.26. 17:51:39

hurra! Megint elmondom mint sokszor es senkit sem erdekel! Szlovak miniszterelnokot! Dzurinda for president! Azok rendbetennek itt a dolgokat :))) Nekunk nem megy sajna.

diko06 2009.03.26. 18:05:12

@osborne: De látod azt is, hogy ezt Orbánék miatt van ?? Semmit nem támogatott, ma sem támogat !! A mai helyzet már olyan, hogy mindegy ki ül a kormányszékbe, ugyanazt fogja csinálni, amit az EU kér !!!
Vagy Orbán egy varázsló, aki majd előhúz a szákból egy csodát, s mindent megold ? Áh !! Tele van a hócipőm vele !!

A Nép - Te vagy! (törölt) · http://www.kibulizottorszag.net 2009.03.26. 18:05:45

Szerintem leghelyesebb ezt olvasni:

www.kibulizottorszag.net

Legalább van ami kiderül (az ami számít), nem úgy mint a sok fölösleges találgatásból.

diko06 2009.03.26. 18:07:20

@Janovszki Zsolt: Igazad, támogatom álláspontod ! Jó vastag bőr van Orbán arcán !! De több milliárd forinttal tartozik már támogatóinak !! Mit gondoltok, a saját zsebéből fogja kifizetni !!

agyvihar · http://agyvihar.blog.hu/ 2009.03.26. 18:08:22

Az a baj, hogy egyik varáció sem túl jó.

A szakértői kormány valódi legitimáció híján nemigen fogja tudni átverni a nehéz intézkedéseket.

Az új választás pedig sok hónappal késleltetné a már most meghozandó intézkedéseket.

ferikefleto 2009.03.26. 18:10:30

@diko06: Az ilyenek miatt, mint Te, tart itt az ország.
Amit a hozzászólásodban közöltél, ugyanazt a hónaljszagot árasztja, mint Glatz elvtárs VOR zakója a korai '80-as években, vagy Vértes elvtárs nejloningje az első Amway előadása után. Ébredj már fel ember! A demokrácia az pontosan arról szól, hogy a végső hatalom a népé, olyan döntések születhetnek csak, melyek mögött legitimitás áll, vagyis népakarat, vagyis kommunistául, hogy Te is megértsd: társadalmi többség. Lehet itt arról polemizálni a saját diktatúrikus logikáddal, hogy "dehát a Gyurcsányt, vagy az MSZP-t, vagy mit, megválasztották 2006-ban"... De milyen programmal öcsém? Mire kapott "társadalmi felhatalmazást"? Arra, hogy felüsse a telefonkönyvet, miután megbukik és onnan válasszon valakit miniszterelnöknek? Ja, mert neki programja van. Hol? Azon a pendrive-on, amit 2006-ban a kampányban mutogatott a Parlamentben? Csak módosult? Azért nem nyomtatta ki soha? Hogy bármikor átírhassa?

dzsucseharcos · http://songun.blog.hu 2009.03.26. 18:14:22

@agyvihar: Az új választás hiánya pedig egy évvel.

dzsucseharcos · http://songun.blog.hu 2009.03.26. 18:15:08

@diko06:

>A mai helyzet már olyan, hogy mindegy ki ül a kormányszékbe, ugyanazt fogja csinálni, amit az EU kér !!!

Mit kér az EU?

ferikefleto 2009.03.26. 18:19:31

Ilyen alapon Hitler elvtárs is teljesen normálisan cselekedett... (persze csak azért, hogy a logikai láncot folytassam) ... amikor bevezetett egy intézkedést 1942-ben mondjuk. Hiszen 1933-ban megválasztották. Igaz más programmal, de az országnak - szerinte - erre volt szüksége, nem az ellnezékre, aminek nem is volt programja. A többi között a weimari tapasztalatok alapján azonban a mai demokráciáknak más a logikájuk. A súlyok, ellensúlyok, szabályozók rendszere úgy alakítja a közéletet, hogy aki hiteltelenné válik, nem teljesíti a programját, "elkúrja", az előbb utóbb megbukik. Miért nem lett vizitdíj? Szerinted a Fidesz miatt, szerintem meg a dolgok logikájából fakadóan. Hiszen 2006-ban szó sem volt róla. A választók büntetnek, a képviselőknek pedig, ha tetszik, ha nem azt kell tenniük, amire megválasztották őket, különben mennek a lecsóba. Lehet még itt szenvedni egy pár hónapig, a végeredmény ugyanaz lesz, csak mi szívunk nagyobbat. Hogy a rendszerváltáskor nagyon bebetonozták a miniszterelnököt? Ez így van, féltek a Kádár-restaurációtól. Aztán mégis eljött, de leváltotta a nép. Most megint leváltja, mert működésképtelen. Hogy Orbán mit csinál majd? Milyen programja van? Pont olyan, amilyenre leszerződik az emberekkel a választások előtt, alatt és után. Ha nem azt teljesíti megbukik. Persze semmi sem ilyen fekete fehér, mert van propaganda, média, néphülyítés stb, de pont Gyurcsány példája mutatja, hogy tartalom nélkül ez is kevés. 2004-ben már sikerült a komcsiknak, mondod, én meg erre annyit válaszolok, hogy akkor közel 5 százalék volt a növekedés és az emberek sorra vették fel a hiteleket... Ez van. Ha tetszik, ha nem, jön az Orbán. Megállíthatatlanul. Végre.

ubul_bp 2009.03.26. 18:42:52

Csak annyit szeretnék hozzáfűzni ehez a szépen kikerekedett vitához, hogy ti állatok :) Gondoltatok már arra hogy miről is beszéltek ??? Demokrácia ???? Hol van itt demokrácia !!! az egész világon nincs ilyen !!! Csak azt hiszitek hogy van ! már a görögöknél se működött hibátlanul pedig ők aztán hittek benne !

Szűcslaci 2009.03.26. 18:43:17

Ez most egy kis ízelítő az ifjúságnak a 20 évvel ezelőtti kommunista világból. Hogy is tudnának másképp politizálni a moszkvai kenyéren nevelkedett kommunisták?

is 2009.03.26. 18:52:34

az ország jelenleg szarban van, közel sem akkorában, mint a jelenlegi hangulatból egy Mars-lakó, aki idejött és csak ezeket a posztokat olvassa, kiolvasná.

az adatok közül mindig a direkt rosszakat emeli ki a magyar. ha lecsökken a költségvetési hiány, akkor azt senki nem említi, pedig évekig az volt a kulcsindikátor. ha a külkermérleg nullás, akkor arról is csak 1 napig szólunk, utána keresünk egy rossz indikátort. tipikus volt, hogy amikor 3 napig megugrott a CDS-felár, azonnal két nagytekintélyű elemző is előállt, és meghúzta a fenntarthatatlan adóssággörbét. azóta persze nem húzzák meg a mai CDS felárral, hogy há né má, nem is fenntarthatatlan.

szép dolog hét évet egybemaszatolni, ami egyedül az MSZP-re igaz (az is annyi fenntartással, hogy tavaly óta ugye nincs SZDSZ), a kormányzásra nem, gazdaságpoltikára szintén nem. kormányzásra az első kettők Medgyessi csinálta, gazdaságpolitikára pedig 2006-ban megszűnt a hiányból költés, idénre bőven pozitív az elsődleges egyenleg. szóval hét évet lehet az MSZP-re mondani, Gyurcsányra csak 5-öt, amiből kettőt elkúrt, hármat meg elkúrtak neki, egyenlő arányban az MSZP és a FIDESZ.

a választóknak most követelniük kellene Gyurcsányt vissza, hiszen azt ígérte, hogy nem változtat, és tényleg nem változtatott, tehát akkor most mi baj. anyira gyenge ez az érvelés, hogy nem ezt ígérte, ne égessétek vele magatokat, vagy ne követeljetek most reformot. most megkaptátok amit kértetek, hogy ne legyen semmi. hát nincs. sikerült 85%-ban ezt előidézni. és tényleg jön az Orbán, és megnézem, hogy ezen nickek alatt két év múlva miket fogtok írni. végre.

dzsucseharcos · http://songun.blog.hu 2009.03.26. 19:00:24

@is:

>az adatok közül mindig a direkt rosszakat emeli ki a magyar.

Szóval a magyar a "direkt rosszakat" emeli ki, de akkor ki emeli ki a "direkt jókat"? Medgyessy egyébként y-nal írja a nevét, de hát Öntől már megszokhatta a blogoszféra az időnkénti "pontatlanság"-okat.

zombiemanus 2009.03.26. 19:03:36

@diko06: viktor hatalmat akar, de fletó nem ragaszkodig hozzá mi, te ökör. egyik politikus se jó, de legyen már egy kevésbé idióta, aki a bugázások közepette egy picit az országgal is törődik. fletó tette ezt? igen, az EU legkotványabb országa lettünk, és ehhez viktornak nincs most köze,

dzsucseharcos · http://songun.blog.hu 2009.03.26. 19:17:15

@zombiemanus: Egyesek számára nehéz dolog beletörődni, hogy ma már többpártrendszer van, tehát politika és politikusok is vannak, nemcsak "nempolitikushanemszakértő" vezető réteg, mint a 80-as években.

Szűcslaci 2009.03.26. 19:29:17

@is:
Te mit nézel, a cseh kettőt?

ferikefleto 2009.03.26. 19:47:03

@is:
Ez aztán a primitív érvelés. Hét év. Abból sok jó volt, meg volt rossz is... Meg fasza az elsődleges egyenleg, az adósságra árazott felár meg csak egyszer szállt el... 2006 óta nincs is túlköltekezés. Fidesz és MSZP együtt... Ez aztán az igazi hülyeség. Miért kell számbavenni mindezt. Nem arról volt szó 2002-ben, hogy 2006-ban eurónk lesz? Nem mi voltunk az elsők a régióban? Nem ide áramlott annyi tőke, mint az összes többi országba összesen? Kellett ehhez a reform akkor? Vagy csak elég volt a tisztességes kormányzás, túlköltekezés, meg osztogatás, esetleg haverok jutalmazása nélkül? Nem volt régen. Emlékeztek, hogy Passat járt a minisztereknek, az államtitkároknak meg Skoda Octavia? Emlékeztek, hogy több miniszter is lemondott, amikor elkúrt valamit? Emlékeztek, hogy épült egy csomó minden, letagadott autópályától az esztergomi hídig és mégis jó volt a hiány? Miért volt szükség erre a hét évre, ami alatt csak Zimwawe nem húzott el mellettünk? És miért kell ezt még tovább húzni, ha már mindenki látja, hogy nem megy?

ferikefleto 2009.03.26. 19:47:35

A cseh kettőn egyébként az megy, hogy előrehozott választások lesznek. Pedig ott is válság van!

dzsucseharcos · http://songun.blog.hu 2009.03.26. 19:54:49

@ferikefleto: Ennyi szót fecsérel "is"-re? Vagy Ön hobby-gyógypedagógus?

is 2009.03.26. 20:22:58

@ferikefleto: nyilván nem olvastad más hozzászólásaimat. én előre hozott választást javaslok, sőt már vasárnap vagy hétfőn is azt javasoltam. aztán olvasgass 1997-es újságcikkeket Bokrosról. nagyokat csodálkoznál, hogy róla is miket le nem írtak. egyébként sok jó érvet írsz, csak nem cáfolod vele az enyémeket, nehéz is lenne a 2008-as népszavazásra valami jót mondani, és nem is próbálod meg, csak általában lehyülézel, dehát ez nem érv. én sem cáfolom a tieidet, és még csak le se hülyézlek. biztos aki hülyézi a másikat, az a fasza csávó, ez ma Magyarország büszke polgárának címere.

konkrétan miniszteri lemondásra nem emlékszem, utoljára nekem Horn Gyula volt, aki a Tocsik-ügy kirobbanásának másnapján elküldte Suchmann-t. ja, meg Medgyessi küldte el Kiss-t. ha talán mondanál egyet-kettőt, akire te gondolsz.

@dzsuceharcos: nyilván csak akivel megéri, azzal állunk le társalogni. neked még ehhez kapaszkodni kell... még jó sokat...

marosy 2009.03.26. 20:35:35

@bonakovacs:
A te szavazatod is hozzájárult Magyarország csődjéhez.
Sajnálom az olyan embereket akik nem elveik alapján szavaznak, hanem aszerint, hogy ki osztogat jobban.

dzsucseharcos · http://songun.blog.hu 2009.03.26. 20:43:45

@is: Nem válaszol? Kibújik a válaszadás alól? Ejnye-bejnye.

Megismétlem a kérdésemet:

>az adatok közül mindig a direkt rosszakat emeli ki a magyar.

Szóval a magyar a "direkt rosszakat" emeli ki, de akkor ki emeli ki a "direkt jókat"?

Nem tagadhatja, hogy a képességeinek megfelelő kérdéseket teszek fel Önnek. De ha ezek elől is megfutamodik, akkor sajnos nem tudom tanítani, pedig ahol tudok, segítek magának.

dzsucseharcos · http://songun.blog.hu 2009.03.26. 20:46:05

@is: Tényleg nagyon szeretném tudni, kik azok, akik Ön szerint a "direkt jókat" emelik ki, és nem a "direkt rosszakat", mint "a magyar". Többet megtudnék a magához hasonló droidok működéséről, ha hajlandó lenne választ adni a kérdésemre.

Sealed tender 2009.03.26. 20:53:19

Egyet ne felejtsünk el: minden népnek olyan kormánya van amilyet megérdemel.

A szomorú az, hogy egy átlagos értelmi képességekkel rendelkező szavazónak, mindazt amért most dühös az MSZP-re, már 2002-ben, de legkésőbb 2006-ban látnia kellett volna.

A nincs ingyen ebéd sajnos erre is igaz. Kéretik tudomásul venni, hogy mi magunk szabadítottuk magunkra ezt a csürhét.

marosy 2009.03.26. 20:56:25

@Sealed tender:
"Kéretik tudomásul venni, hogy mi magunk szabadítottuk magunkra ezt a csürhét."
Ne kend már szét a felelősséget! Én például nem szavaztam a szocialistákra vagy liberálisokra.

Sealed tender 2009.03.26. 21:03:09

@marosy: többek közt én sem (már 2002-ben sem). Ez nem a felelősség szétkenése csak kesergés, hogy ez kellett ahhoz, hogy a zemberek, észrevegyék azt ami evidens. Egy ilyen hibának pedig sajnos súlyos következményei vannak.

Rwindx 2009.03.26. 21:07:22

@dzsucseharcos: optimista vagy. Soha nem fogod megtudni, hiába hajt a tudományos érdeklődés :)

magyari 2009.03.26. 21:14:14

@on the other hand: Drága On the other hand. VAN még rosszabb. Most megyünk bele. Nem csupán Mo., hanem az egész Világ. Mo. egy kis pötty (alig látható pötty) a térképen. Ja, hogy a mi hazánk? Ki érdekel? Az EU-t? Gondolod? A bármelyik "magyar" politikust? Gondolod?
Sokkal okosabbnak tartalak annál, hogy "higyj" ezeknek. Addig gyilkolnak, csalnak, lopnak, hazudnak - míg hagyjuk. Mi, a birkák ( Osho szerint tevék - nagyon hülye állat, de aranyos), kiket megvezetnek, ki hagyják, hogy megvezessék.
Kettőn áll a vásár. Az egyik kihasznál, a másik meg hagyja, hogy kihasználják. Döntsd el, melyikbe tartozol.
Ha az elsőbe, utállak. Ha a másikba, sajnállak. Ennyi.

nikon 2009.03.26. 22:10:11

Uraim, nem annyira az a kérdés, hogy hova tették az ixet amikor kellett. Mert teljesen mindegy. Ha Önök közalkalmazottak vagy nyugdíjasok, akkor mindkét vezérnek kedvesek. Annak is, aki kolbásztöltéssel operál, meg annak is amelyik elkallódott kislányokat ment meg.
Kislánymegmentő kijelentette, hogy a legszegényebb rétegek juttatásához nem hagyja, hogy nyúljanak. Szociálisérzékeny. Kolbásztöltő úr pedig, akinek hazug szó még nem hagyta el a száját, a tévébe mondta az igazat, hogy a közalkalmazotti juttatásokhoz nem nyúlna. MInd a kettő jó ember benyomását kelti.
A birkáknak valójában nincs választásuk. Majd, ha a kínálatban ott acsarkodik valami új arc is, esetleg akkor... De hol van az még!
Amikor a magyar ember nem kereplőre, meg sípra, meg tojásra gyúr, hanem képes lesz egy egy gyűlésen jól kinevetni a pátoszos szónokot legalább egy éven keresztül, akkkor talán.
Tiszta Brian élete ez az ország!

insania (törölt) 2009.03.26. 23:11:38

@Janovszki Zsolt:

Ha ez volt a cél, akkor nagyon sikeres az Mszp, bár most is a készbe ül bele a Fidesz.

gezabá (törölt) 2009.03.27. 14:00:50

@nikon: Erik, a viking egyik jelenete jutott eszembe... süllyed Atlantisz azok meg ott óbégatnak, hogy nincs baj, nem süllyedünk, vagy mi... még jó, hogy Eriknek volt hajója. nekem sajna, nincs.

dzsucseharcos · http://songun.blog.hu 2009.03.27. 16:31:10

@Sealed tender:

>mi magunk szabadítottuk magunkra ezt a csürhét.

Én pl. nem. Itt elbukik az egész érvelés. "Nép" nevű morális alany (akinek érdemei vagy bűnei lehetnek) pedig nincs.

dzsucseharcos · http://songun.blog.hu 2009.03.27. 16:38:02

@nikon: Ne mondja már! A politikusok be akarnak vágódni a szavazóknál?! Netán szavazatokra vadásznak?! A nemjóját! Nem beszélve arról, hogy mind Gyurcsány, mind Orbán akar szavazatokat szerezni, és mindkettő kampányol is. Tehát mindenben (beleértve a kormányzati teljesítményt) egyformák. Elegáns következtetéseit olvasva teljesen megértem, hogy Ön miért érzi magát magasan a birkanép fölött lebegő helikopternek.
süti beállítások módosítása