HTML

Forintblog

"A pénz a hatodik érzék. Muszáj, hogy legyen az embernek, különben nem tudja a másik ötöt sem igazán használni." – W. S. Maugham

Portfolio Blogger

Hírek

Linkblog

2009.04.10. 14:25 on the other hand

Szili Katalin Föld körüli vitorlásútja

"Szili Katalin olyan kormányt szeretne, amelynek lépései nyomán csak minimális mértékben csökken a foglalkoztatás, amely tesz a társadalmi különbségek csökkentéséért, megteremti a pénzügyi stabilitást, és állami beavatkozással élénkíti a gazdaságot. Azt is kezdeményezte, hogy - a kiadáscsökkentés mellett - a kormány tekintse át a bevételek növelésének lehetőségeit is."

Szép új világ, sóhajtom a tévé előtt, és már a szemem előtt is lebeg, ahogy a mindentudó gazdasági csomagunk úgy csökkenti a költségvetési hiányt (egyensúlyt teremt), hogy közben növeli a költségvetési hiányt (élénkít), és mindezközben úgy emeli az adókat (növeli a bevételeket), hogy közben csökkenti az adókat (élénkít).

 

Amíg elábrándozom ezen, kissé elszunnyadok, és már látom is, ahogy a magyar kormány betyárbajuszos programja hátraszaltót ugrik a gazdasági válság hátgerincére, összeroppantja, és a nyakánál fogva cibálja ki a baromfiudvarra, hogy a tyúkok elkapirgálhassák. Aztán a program kiszalad az utcára, ahol a májusfák árnyékában már gyülekezik a fél világ, hogy ünnepelje őt, aki csak szerényen és udvariasan meghajol a hangos éljenzés közepette.

Odalép ekkor Szili Katalin a pulpitushoz, fejreállítja a programot, és látjuk ám, hogy nem más ez, mint egy egyszerű csomag. Már nézhetjük is, mi van ebben a világmegváltó csomagban. Van benne autónepperek támogatása adóforintokból, etikainak nevezett, árfelhajtó agrárprotekcionista kódex, valamint a Sziget-szervezők megajándékozása további két világkörüli vitorlásúttal. A sarokban van még egy-két jól irányzott intézkedés pénzszórásnak álcázva, és egy felelősen elhalasztott előrehozott választás, hogy mindezt megtehessük.

És miközben a csomagot kutatgatjuk, későn vesszük észre, hogy Szili Katalint elrabolja Bajnai Gordon, és viszi, viszi messze a vitorláshajóján egy Föld körüli útra, és mi már csak könnyes szemmel integethetünk utánuk, sajnálkozva, hogy milyen rövid ideig maradtak.

5 komment

Címkék: politika válság költségvetés gazdasagpolitika portfolioblogger


A bejegyzés trackback címe:

https://forint.blog.hu/api/trackback/id/tr381057822

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

b-roland 2009.04.10. 15:56:12

ON THE OTHER HAND for president!

VR6 2009.04.10. 16:07:16

Lócitromból nem lesz limonádé.

osborne 2009.04.10. 16:48:22

Kati és Gordon are sailing offshore?

is 2009.04.10. 18:17:06

ez tényleg hihetetlen. MINDEN politikus be van szarva a tavalyi népszavazás miatt. az MSZP is, meg a FIDESZ is. azóta mindkettőből csak az ilyen hülyeségek jönnek. kedves 85%, szégyelld magad.
süti beállítások módosítása