HTML

Forintblog

"A pénz a hatodik érzék. Muszáj, hogy legyen az embernek, különben nem tudja a másik ötöt sem igazán használni." – W. S. Maugham

Portfolio Blogger

Hírek

Linkblog

2009.04.14. 09:25 on the other hand

És akkor most jön a "szakértői" kormány?

Sokszor elmondták már, hogy a "szakértői kormány" kifejezésnek nincs értelme. Legfeljebb az SZDSZ szerint, de hát azt meg tudjuk, hogy ők ötpercenként mást gondolnak a feltételekről, a határidőkről, a szakértőiségről és a világról. Szerintem nem is kell, hogy egy kormány szakértői legyen. Szerencsére a most alakuló sem az.

 

 

A szakértői kormány ugyebár nem jogi kategória. Nincs olyan, hogy valahogy létrejön egy kabinet, aminek kicsit többet szabad vagy lehet, mint egy másiknak. A kormány működéséhez mindig parlamenti többség kell, vagyis politikusok támogatása. Persze kivételes esetben előfordulhat, hogy erős az igény a szavazatmaximalizáló szempontok háttérbe szorítására, és ezt kifejezhetjük mindenféle jelzős szerkezetekkel.

Tegyük fel például, hogy egy politikai garnitúra hosszú évek kemény opportunizmusával és  dilettantizmusával lerohasztotta a gazdaságot. Kellene most néhány racionális, de fájdalmas lépés, csak hát a társadalom ezt már nem fogadja el akárkitől, a politikusok pedig alapesetben nem is szavaznák meg. Ebből logikusan következne valamiféle sajátos kormányzati felállás, különlegesebb jogkörökkel. Eközben azonban a mentálisan és morálisan szétesett politikai réteg is szeretné a hatalmát, ha már belátható módon úgyis csak rövid ideig adatik meg neki. Így marad a bohóckodás a szakértői kormánnyal, a miniszterelnöki posztra pedig találni kell valakit, aki a színjátékot végigjátssza.

Surányi nagyon hinni szeretett volna a szakértői kormány mítoszában, próbálkozott is életet lehelni belé, de gyorsan felmérte, hogy ez illúzió. Bokros nem mérte fel, de amikor már sokan üvöltötték a fülébe, hogy nem kellesz, legalább azt megértette, hogy most már meg kell sértődni. Végül viszajutottak Bajnaihoz, aki "hazaszeretetből" elvállalta. És aláíratott mindenféle fogadkozásokat a képviselőkkel, akik rögtön elmés (vagy inkább elmeroggyant) záradékokat csatoltak hozzá.

Így most már nagyon úgy néz ki, hogy senki nem ment meg minket az új kormánytól. Attól a "szakértői" kormánytól,

- amelyiknek a megalakulási folyamata szinte csak a szocialista nagymenők helyezkedéséről szólt,

- amelyikben két szocialista funkcionárust ültetnek a húdefüggetlen miniszterelnök nyakára,

- amelyik attól szakértői, hogy közigazgatási tapasztalatok nélküli embereket ültettek a válságkezelés kulcspozícióiba,

- amelyik mögött a magyar gazdaságot csőd szélére vivő parlamenti pártok állnak.

Sebaj, ahogy hírlik, legalább Draskovics Tibor megmarad, polihisztorokra mindig szükség van.

Ettől persze a kérdés még fennáll: mire lesz képes a Bajnai-kormány egy év alatt? (Pontosítsunk: az alatt az egy év alatt, amiben van egy európai parlamenti voksolás, és felkészülési időszakot jelent a 2010-es országgyűlési választásra.) Nem akarom lebecsülni a miniszterek jelentőségét a kormányban, de azért azt látni kell, hogy ők legfeljebb a program képviseletére alkalmasak. A programot a háttérben dolgozó szakértők készítik, és a politikusok biztosítják hozzá a többséget. Ahogy a konstellációt elnézzük, nem biztos, hogy sokáig.

Szóval egyáltalán nem úgy áll a helyzet, hogy most a magyar gazdaságpolitika (és vele a gazdaság) kitört beszorított helyzetéből, és széles mozgástér nyílt volna meg előtte. Marad a pöszmötölés, az "úgy csinálunk, mintha"-politika. Ha szerencsénk van, akár még az is lehet, hogy eközben nem nyom agyon minket a válság.

100 komment · 5 trackback

Címkék: politika válság gazdasagpolitika


A bejegyzés trackback címe:

https://forint.blog.hu/api/trackback/id/tr611063721

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Kötöttségek nélkül 2009.04.14. 11:37:43

Demokratikus alternatívaA FIDESZ-nek igaza van, csak épp nem úgy, ahogy ők sugallni akarják: A Fidesz szerint a parlament feloszlatása és az új választások kiírása az egyetlen demokratikus alternatívája a Bajnai-kormány létrejöttének. Valóban, de ez táv…

Trackback: e-Cafe light 2009.04.14. 10:57:02

Kormányzati bábszínházAzt írja az index: "A jelek szerint megvan Bajnai Gordon másik helyettese is, aki egyben a kancelláriaminiszteri posztot is betöltheti az új kormányban. A pozíciót várhatóan Molnár Csaba, az infrastrukturális tárca jelenlegi vez…

Trackback: Reakció - polgári underground 2009.04.14. 10:56:18

MSZP-SZDSZ: keretes szerkezetben Nagy valószínűséggel néhány óra múlva a konstruktív bizalmatlansági indítvány megszavazásával az Országgyűlés meneszti Gyurcsány Ferenc miniszterelnököt, s Bajnai Gordont ülteti a helyére. Ha Bajnai valóban megteszi a…

Trackback: Konzervatórium 2009.04.14. 09:45:13

A bársonyszékek lovagjaMég csak le sem csengett a 2009-es kormányválság tragikomikus miniszterelnök-cseréje, sőt, egyelőre a Bajnai-féle Münchhausen báró Válságkezelési Programról (MVP) sem tudunk sokat (azon kívül, hogy a neoszocialista filozófia szerint…

Trackback: Kifordított ország 2009.04.14. 09:44:48

Már megint a rászorulók szívnak...Ez a kormány tényleg nem normális és akkor még nagyon finom voltam... Embretelen dolog pont a rászorulóktól az ételt elvenni. Ugyan már máshol tényleg nem lehet spórolni?? Ilyenkor azért ökölbe rándul az ember keze..…

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

is 2009.04.14. 09:53:03

annyira, de annyira elegem van ebből a hozzáállásból. árad a magyar előre eltemetés, még semmit se csináltak, de majd nem is fognak, ha megpróbálják, majd lenépszavazzuk, és egyáltalán, sportot csinálunk bármi leszólásából.

tessék felvázolni egy alternatívát, ami _működne_. tessék neveket, felállásokat, kormánynévsort, intézkedéscsomagot mondani, ami jobb lenne. leszólni 4 éves gyerekek le tudnak bármit.

tudható, hogy bajnai egy az egyben, sőt még inkább a Reformszövetség javaslatát akarja megcsinálni, ami két hónapja még de jó volt, amikor az elző kormány fejét kellett ütni. de most hirtelen nem lett jó, most már ezt is le kell szólni, most valami más indokkal. indok pedig mindig lesz, és ahelyett, hogy bármit is építenénk az országban, marad a leszólás, lesajnálás. támogatás nélkül persze, hogy minden befullad, és sehová se jutunk. de lássuk, hogy az ilyen előre beszóló posztok, az azok mögött áló emberek a kulcsmozgatói a sehová se jutásnak.

sztár 2009.04.14. 09:57:46

A szakértőség ma más igen szélesen értelmezett kategória. Tulajdonképpen mindenkiből lehet minden, valóban a 21. század a polihisztoroké, akik bznak magukban és mindent elvállalnak. Láttunk már sok mindenkit sokféle pozicióban. Nem akarom Oszkó Pétert támadni, dehát egy jogász nem igazán értem mit keres a pénzügyminisztériumban, az adójog értése önmagában még nem közgazdasági végzettség. De biztos a jogászok is felhördülnének, ha egy műszaki, vagy egy közgazdász ülne az igazságügyi tárca élén. Szóval itt nagyon sok embernek nagyon nagy a mellénye, látjuk, hogy ettől döcög erősen az, aminek mennie kell. Dehát persze az is furcsa volt, hogy egy mezőgazdász- szakközgazdász nyelvtudás nélkül töltötte be a pénzügyminiszteri széket, szóval a csúcsok nincsenek igazán döngetve, ezért mindig minden megtörténhet, bárkiből bármi lehet.Ha a szakértőket nézzük a kormányban, akkor valóban csak egy-két szakemberrel találkozunk, a többi pedig önjelelölt, tele optimista karizmával. Ez van.

Lavrentyij Pavlovics Berija (törölt) · http://nepszotar.com/?szo=proli 2009.04.14. 10:02:19

@is:
Bizony így van, mond meg nekik!

Bazzeg..., szerintem te utolsók közt vagy, aki elhiszi hogy Bajnai nem Feltó bábja, klónja.
Reméljük 7 év után az utolsó évbem az mszp nekilát kormányozni :D
Az a legjobb dolog amúgy Bajnaiban, hogy stabil biztos többség van mögötte a parlamnetben, mint Fletó mögött volt :D

Che Pel (törölt) 2009.04.14. 10:02:47

Drazsé mindenhez ért! Drazsé mindent jól tesz! Drazsé a nemzet megmentője!

Nem hiszem, hogy ma Magyarországon van olyan ember, aki ennyire sokoldalú, mint a MI DRAZSÉNK.

Egyszerűen zseniális! Igazi reneszánsz ember. Festőművész + szobrász + költő + ...

Ki tudja, még milyen rejtett képességei derülnek ki az elkövetkezőkben...

tlac 2009.04.14. 10:06:29

Lehet még egy picikét itt teszetoszáskodni, de nem sokat.

Che Pel (törölt) 2009.04.14. 10:10:30

@is:
Gondonka művészúrnak lett volna lehetősége a nagyvezír mögött is nagyot alkotni, de ez - valószínűleg - csak a WC-n sikerült neki. Mindig is Gyurcsány embere volt, most miért lenne másképp? Inkább seggnyalónak tűnik, mint gazdasági zseninek.

Az emberek többsége, már nem hiszi el nekik azt sem, amit kérdeznek! Ezek sem akarnak tenni semmit, csak kivárásra játszanak, hátha elvonul a fejük felett a cunami. Csak az a baj, hogy addig is és utána is MI (azaz TE + én + többi magyar) fogunk szívni.

Magyarnaba 2009.04.14. 10:10:41

@is:

Nem Bajnai programjával van a baj, hanem azzal, hogy ezt a programot azok akarják végigvinni, akik az előző 7 évben a régió kártyavárává tették az országot.
Kicsit röhejesnek tűnik, mintha Bin Laden légitársaságot alapítana...

Át kéne engedni a placcot másnak, hiába nem nyilatkozik Orbán a programjáról, ő nem olyan hitelességi deficittel indul, mint Mr. Hajdú-bét (bár ő sem az a liliomos királyfi).

VonPerez "kapus vagyok, nem csatár" 2009.04.14. 10:14:20

@is: Te szegényhülye... mindenhol bizonygatod a baromságaidat.

"- amelyiknek a megalakulási folyamata szinte csak a szocialista nagymenők helyezkedéséről szólt,"

Ez a mondat a lényeg. A szocik ugyanúgy nem tudják mit kell csinálni, de azért kell új választás, mert ha az emberek levezették a dühüket az X-eléssel, már könnyebben le lehet tolni a szart a torkukon. Így az egész csak még több befeszülést, anyázást, ellenérzést, hőbörgést vált ki.

on the other hand 2009.04.14. 10:15:30

@is:

az a vicces, hogy ezt a szöveget minden nagy megújulásnál elnyomod. szép dolog a bizalom, de egy idő után már csak gyermeki naivitásnak számít.

- felsorolás? tessék: előrehozott választás. nem vagyok egy nagy Fidesz fan (sőt), de egy gazdaságpolitika nem tud jó lépéseket végrehajtani 10%-os támogatottsággal. Várakozások, hitelesség, intézmények - közgazdaságtan.

- a Reformszövetség javaslata egyrészt csak a kormány langyos semmittevéséhez képest volt húdejó, ráadásul azóta a helyzet súlyosbodott.

- "de lássuk, hogy az ilyen előre beszóló posztok, az azok mögött áló emberek a kulcsmozgatói a sehová se jutásnak." - azt hiszen ez a szánalmas kategória. Hat éve van ez a kormány, de szted mindenki más a hibás azért, hogy idejutottunk. Azt hiszem, ennél nem kell erősebb biased gondolkodás nem kell.

rockjano 2009.04.14. 10:19:06

Kérném ide belinkelni a Fidesz válságkezelô programját...ide:

???????????????????????????????????

No most lehetnek ezek akármilyenek, meg akárkik, akár patájuk is lehet még mindig sokkal többet lehet arról tudni mit akarnak ezek mint a másik.

Nyugi kisfiaim majd 2010-tôl jön a cinikus vigyori és társai ...ôket is kibírjuk majd valahogy.

Rwindx 2009.04.14. 10:23:30

@is: A névsorban lecseréltek néhány embert, de jobbára ugyanabból a garnitúrából ültettek a helyükre.

Nem lehet őket "újnak" tekinteni mivel ugyanaz a kör tolta őket oda ahova a korábbiakat is. És ezen a körön fog múlni hogy mit tehetnek meg, mint ahogyan a korábbiak esetében is így történt.

Várhatóan mi fog változni? Megmondom: semmi. Ha egyszer valaki valami szart produkált és az ország megszopta, sőt ezt megtette többször is, akkor mi oka lenne bárkinek is hinni a legújabb próbálkozás sikerében.

Persze lehet ezt előítéletnek nevezni, de én szimplán túlélési ösztönnek nevezem, míg a másik "hívő" megközelítést szimpla hülyének, akit bármikor meg lehet vezetni mert minden baromságot n-szer el lehet neki adni. Mindig megszopja, de nem tanul belőle sohasem.

Lavrentyij Pavlovics Berija (törölt) · http://nepszotar.com/?szo=proli 2009.04.14. 10:24:13

@rockjano:
-Kösz janó, de a saját fütyidet csapkodd a csalánnal. :D
-Már nem is arról van szó janókám, hogy szar az új (16 ezredik) szoci program, hanem hogy Bajnai nem tudja végrehajtani.
-Miért nem ? Mert azok vannak mögötte, mint Fletó mögött. Az meg út a sikerhez ( ez nem egy szoci program volt ? :D )

Rwindx 2009.04.14. 10:26:14

Nah, rockjanó a másik fele. Valahogy mindig felbukkan ahol is is. Ugyanazzal a hülyeséggel csak primitívebben.

porthosz 2009.04.14. 10:31:53

@rockjano:
Nem értem minek kéne a fidesz programja. Egyrészt az mszp a nagy programjával is csődbe vitte az országot, megkockáztatom, ha a helyi bolondok házából ültettünk volna az mszp meg az szdsz-es képviselők helyébe párat, akkor is előrébb tartanánk...

Másrészt meg, ha te egy buszon utazol, amit a sofőr szánt szándékkal a betonfalnak akar vezetni 130-al, akkor ha valaki odarohan hogy félrerántsa a kormányt, akkor te odaállsz elé és közlőd vele hogy addig nem ránthatja félre amig nem hozott neked 3 példányos menetlevelet meg közjegyző által hitelesitett jogositványt? Inkább nekimész a betonfalnak mert a másiknak nincs "programj"... ez esetben akkor te evoluciós zsákutca vagy (csak hogy ne káromkodjak)

rockjano 2009.04.14. 10:36:35

@Admiral William Adama:

Majd meglátjuk idôvel kedvesem, a fütyis kitétel kissé egyszerû

states 2009.04.14. 10:37:28

Drazsé azért elengedhetetlen az új kormányban, mert nélküle lőttek a terrorista veszélynek, kifigyelte Bushtól, hogyan is kell ezt csinálni - kicsiben persze. Ime a recept: Vegyél egy-két futóbolondot, akik hajlandók focilabdába TNT-t rejteni, és némi pénzért persze addig autókázni valamelyik rendőrökkel telezsúfolt autópályán, amíg meg nem állítanak. Ha esetleg még sem állítanak meg, akkor kitűzni egy Árpád-sávos zászlót, így garantált a siker. Utána mélyen belenézni a baráti média kamerájába, és megjelent a politikai terrorizmust mondani, közben persze nem árt a háttérben felvillantani egy fideszes logót. A gyengébbek kedvéért...

strish 2009.04.14. 10:39:09

Én nem igazán hiszek már egyetlen pártnak sem, de hallottam egy olyan véleményt, h a fidesznek van programja, csak nem teregeti ki, amíg nincsenek a láthatáron választások, nehogy lenyúlják a másik oldalról, és azzal szavazatokat szerezzenek. Azt mondom, h van benne ráció. Amúgy is tudja mindenki, h adót kell csökkenteni meg járulékot, csak épp a mi fiaink nem képesek ezt megvalósítani vmiért.

rockjano 2009.04.14. 10:39:11

@Rwindx:

Mi van fáj ha valakinek más a véleménye?

Gratulálok igazi jobbos netezô mentalitás.

Egyszerû vagy pajtás mint az egyszeregy

rockjano 2009.04.14. 10:46:16

@porthosz:

Bocs de tipikus ideológialiag elfogult megjegyzés.

Az ország NINCS CSÔDBEN, csak anyira mint mindenki körülöttünk, akámi is a véleményed ez tény. A nagy gond most a világgazd. válság és az ország túlköltekezése. Ezt nem bírták megoldani a szocik népszerûségi szempontok miatt (szégyen rájuk) és nem fogja akarni megoldani a másik oldal sem hasonló okok miatt.

Ennek a mostani kormánynak sokkal több lehetôsége van szerintem mint a következô Fideszesnek lessz. Ôket nagyon fogja kötné a népszerûvé maradás szüksége. Én nagyon nem bízom bennük és semmit nem is mutattak ami alapján okom lenne bízni bennük.

Ez egyébként majd 2010 utánn fog rájuk visszaütni

Komolyna azt gondolod hogy egy Fidesz kormány alatt minden sokkal jobb lessz majd??? Mitôl???
A saját idejükben sem volt jobb csak már régebben volt emberek memóriája nagyon rövid

De persze majd meglátjuk...

Rwindx 2009.04.14. 10:48:08

@rockjano: Nekem nem fáj a véleményed. Csak minősítem.
Viszont ezzel az erővel kérdezhetem hogy neked miért fáj, ha a véleményedről van véleményem?
Ja hogy azt nem lehet?
Javaslom az egyszerűség észlelését kezd magadnál. Te vagy az aki fentebb befirkantott 2 és talán még kettő egyéb (kb nulla információ értékkel rendelkező) mondat kombinációján kívül képtelen bármit is leírni.
Legalábbis erősen így tűnik az elmúlt kb másfél éves ténykedésed alapján. Az össz mondanivalódat 1 mondatban le lehet írni: A patás orbán a hibás.
De tudod azontúl hogy bő 7 évvel eljárt a mondat felett az idő, sok hozzáadott értéket nem hordoz.

rockjano 2009.04.14. 10:49:30

@strish:

Ez a legnagyobb hülyeség bocs...van programja csak nem mutatja meg mert ellopják??????? Hát lopják el csessze meg legyen jobb mindenkinek jobbosnak balosnak egyaránt

Könyörgöm...

A Fidesznek persze van programja azért nem mutatják meg mert kiderülne hogy nagyjából ugyanaz mintr a Bajnaié. és akkor hogy lehetne a demagógiát folytatni?

Presze amilyenek a híveik szerintem ez sem zavarna senkit

rockjano 2009.04.14. 10:53:06

@Rwindx:

Ne mond már hogy másfél éve ismerjük egymást :-)))))

Még én is meglepôdöm. :-)

Nem Orbán nem a patás, hanem egy nagyon profi igen demagóg cinikus politikus. A maga módján tisztelem, persze még ettôl nem szeretem.

A másik oldaliakról sincs sokkal jobb véleményem ne aggódj.

De a politikusok fikázást ne kezdjük el mert minden országnak olyan politikusai vannak mint amilyeneket megérdemel

Bélabá01 2009.04.14. 10:54:18

Őszintén szólva engem nem érdekel, hogy a fél kabinet maradt az, aki volt, csak átrendeződött... mert nem is ezt tartom igazán fontosnak, ahogy Gordonkánál sem az a fontos, hogy mit ért el a múltban és mit nem.
Azt viszont fontosnak tartanám, hogy azok a zemberek, akik most majd a frankót mondják, próbálják már meg a szakértő STÁBjukat meghallgatni, ne pedig maguktól találják ki a hülyeségeket.

A 21. században nem a polihisztoroké a terep, hanem azoké az embereké, akik arcot tudnak adni egy szakértői gárdának, és képviselni tudják az álláspontjukat - még ha maguk zsír hülyék is - ld. Ifj. G. Bush kezdeti időszaka.

Szóval felőlem akárki lehet kormányon, akár még a Gyurcsány is - csak a bábmestereknek kéne kicsivel több ész és erő.

A Fidesszel meg az a gondom, hogy ők annyira jól nyomják a hangoskodást a jelen rendszer ellen, hogy bábmesterekre se nagyon telik - vagy ha igen, akkor őket se hallják.

Szerintem.

on the other hand 2009.04.14. 10:54:27

@rockjano:
aha nincs csődben :) csak épp az IMF-hitelből él. mint a többi régiós ország, ugye?

VonPerez "kapus vagyok, nem csatár" 2009.04.14. 10:54:42

@rockjano: Mert a te beírásod nem vélemény, főleg nem saját, hanem csak a szokásos hablaty. A "jobbos netező mentalitás" meg szokásos, demagóg általánosítás.

www.kapcsolat.hu

itt megtalálod a barátaid.

Bélabá01 2009.04.14. 10:56:01

@strish:

Ebben a koncepcióban az a nagyon érdekes, hogy abszolút népellenes hozzáállás.

"Mi tudjuk, hogy mi a jó a népnek, de nem mondjuk meg, mert úgy jó lenne a népnek..."

Ennél nagyobb hülyeséget nehéz találni - szóval akár igaz is lehet.

VonPerez "kapus vagyok, nem csatár" 2009.04.14. 10:57:06

@Bélabá01: Akkor tessék:

ápr. 14. 10:15Kiss Péter: Érthetővé válik a Bajnai-program
"Most már ismertté válhat a Bajnai-programnak a megszorításokon túli része is. Ez az egész társadalom számára érthetőbbé és elfogadhatóbbá teszi a programot" - mondta Kiss Péter az MSZP elnökségi ülése után.


Már érthető is. Fel lehet sorakozni mögé.

VonPerez "kapus vagyok, nem csatár" 2009.04.14. 10:58:27

@Bélabá01:

"Mi tudjuk, hogy mi a jó a népnek, de nem mondjuk meg, mert úgy jó lenne a népnek..."

Ugyanez jellemző az egész kormányváltásra. Mi köze a népnek ahhoz, mi itt, hogyan sakkozunk, hogy vesszük fel a hiteleket, hogy osztjuk le az EU pénzeket stb.

Ne játszuk itt az hülyét már állandóan...

Lemmiwinks 2009.04.14. 10:58:29

@rockjano: de igen az ország csődben van, ugyanis az állami és banki adósságállomány is finanszirozhatatlan IMF és EUs segélyhitelek nélkül, PIACI alapon.
ilyen problémájuk pl a cseheknek szlovákoknak vagy lengyelek nincsen
persze neked nyilván Ukrajna, Románia és Szerbia az etalon...

A Fidesz pedig azért fogja meglépni a szükséges lépéseket, mert
1. nem 1 év múlva lesz neki a választás, hanem 4 év múlva
2. a törzsbázisa jellemzően fiatal, családos középkorú, ezzel szemben a maszop bázis a nyugdijas, cigány, adócsaló , bocsánat EVÁ-minimálbéres réteg

Tehát a Fidesznek érdekében fog állni a társadalmi újraelosztás olyan irányba való elmozditása, amely a dolgosakat jutalmazza és a henyéket bünteti, az MSZPnek és különösen ennek a kormánynak pedig kifejezetten NEM.

Ugyanis nagyon mély csipkerózsika álomban nyugodhatsz, ha azt hiszed az MSZPs képviselők belenyugodtak a népszerüségvesztésbe és nem próbálnak belőle annyit visszaszerezni a következő egy évben amennyit csak birnak.
és ha ez annyiba kerül, hogy 2010 V. 31én Magyarország fizetésképtelen lesz, akkor annyiba kerül.

rockjano 2009.04.14. 11:00:42

@on the other hand:

Igen már románia is IMF hitelbôl és talán írország is lassan és még sokan mások. És még többen fognak.

Azért élünk abból mert a költségvetés túlköltekezik és a válság miatt nem veszik a kötvényeinket..de ezt gondolom te is tudod NEM???

Ezt kell visszafogni akárki kormányoz teljesen mindegy.

Megy akukába a 13. havi összes meg a kurva máv támogatás nagy része stb...

Mindaz amit már régen el kellett volna felejteni.

De ezt te is tudod NEM???

rockjano 2009.04.14. 11:02:09

@VonPerez "kapus vagyok, nem csatár":

Oda nem járok ott még nállad is demagógabb népek vannak kedves Perez

Bélabá01 2009.04.14. 11:02:57

@VonPerez "kapus vagyok, nem csatár":

Nem mondom, hogy a kormányváltás nem volt szánalmas, röhejes, kifejezetten magyar (az előző szinonimája) húzás.
Azt mondom, hogy azért tartanék inkább valakit szakértőnek, mert nem egyedül találja ki a hülyeségeket, hanem mondjuk meghallgat szakértőket.

Pl. én is tudnék agrártudományi problémákról egy értelmes véleményt képviselni, ha előtte mondjuk két-három napon keresztül 5-10 agrárszakértővel beszélek, és aztán az ő álláspontjukat képviselem az én népszerűségemmel.

Ettől még informatikus maradok, nem agárszakértő.

Bélabá01 2009.04.14. 11:03:29

és a helyesírásom se lesz jobb :)
viszont megmutatta a hozzáértésemet, hogy agárszakértő lettem agrárszakértő helyett :D

Lemmiwinks 2009.04.14. 11:04:44

@rockjano: Talán a 13.havit meg sem kellett volna adni az MSZPnek.
Most azért legyünk hálásak a tetves kommunistálnak, hogy miután szarrá adóztatják a dolgozó embert már vagy 3 éve válságkezelés cimszó alatt, illetve eladósitanak minket, adófizetőket, hogy szavazatot tudjanakvenni belőle, nos végre hozzá mernek nyúlni a szent tehén nyugdijasokhoz is?
A fidesszel ezek a problémák fel sem merülhettek volna!

Bélabá01 2009.04.14. 11:05:51

@Lemmiwinks:"A Fidesz pedig azért fogja meglépni a szükséges lépéseket, mert
1. nem 1 év múlva lesz neki a választás, hanem 4 év múlva
2. a törzsbázisa jellemzően fiatal, családos középkorú, ezzel szemben a maszop bázis a nyugdijas, cigány, adócsaló , bocsánat EVÁ-minimálbéres réteg

Tehát a Fidesznek érdekében fog állni a társadalmi újraelosztás olyan irányba való elmozditása, amely a dolgosakat jutalmazza és a henyéket bünteti, az MSZPnek és különösen ennek a kormánynak pedig kifejezetten NEM."

És mit szólnál egy olyan Fidesz politikához, ami megnyerné a 2-es csoport maszop részét is magának, szavazóbázis-növelés címszó alatt, bebiztosítandó a későbbi még nagyobb hatalmat/maszop rombolást?

rockjano 2009.04.14. 11:07:43

@Lemmiwinks:

Jajj ez hosszú nem megy ilyne gyorsan...

No:
"ilyen problémájuk pl a cseheknek szlovákoknak vagy lengyelek nincsen" anyira mint nekünk valóban de ott is van gond bôven, ott nem volt ekkora túlköltekezés, ami a népnek jó az államnak meg rossz volt de ezt te is tudod.

"1. nem 1 év múlva lesz neki a választás, hanem 4 év múlva "...igen valószínüleg bár még ez sem biztos

"2. a törzsbázisa jellemzően fiatal, családos középkorú, ezzel szemben a maszop bázis a nyugdijas, cigány, adócsaló , bocsánat EVÁ-minimálbéres réteg" ez szimpla hülyeség bocsánat ennél sokkal kevertebb minden szavazóréteg, én egyébként viszonylag fiatal családos és jómódú vagyok

"Tehát a Fidesznek érdekében fog állni a társadalmi újraelosztás olyan irányba való elmozditása, amely a dolgosakat jutalmazza és a henyéket bünteti, az MSZPnek és különösen ennek a kormánynak pedig kifejezetten NEM."

A Fideszenk az áll érdekében ami hosszú távon hasznot hoz nekik csak ez érdekli ôket más semmi.
A jelentôs szerkezeti reformoknak nem állt érdekébe nekilátniuk pedi pontossan tudták hogy kéne, nem volt egy fényes idôszak a kormányzásuk, igaz ez a mostani sem az a sok retardált szoci miatt.

Figyu majd meglátjuk...én örülnék ha igazad lenne csak finoman szólva is nagyon kételkedem

porthosz 2009.04.14. 11:08:18

@rockjano:
"Bocs de tipikus ideológialiag elfogult megjegyzés.

Az ország NINCS CSÔDBEN, csak anyira mint mindenki körülöttünk, akámi is a véleményed ez tény."

jaja tényleg. Akkor minek is kellett az IMF hitel? Hogy lehet hogy nincs euronk? Akkor miért 300 ft egy euró? Akkor miért 10% a jegybanki kamat? Szóval nem vagyunk csődben, csak ha majd jövőre vissza kell fizetni az imf hitelt, akkor ne pampogjál hogy jegyre adják a kenyeret is, már ha jut...


" A nagy gond most a világgazd. válság és az ország túlköltekezése. "

A lófaszt. Az ország meg a válság előtt is válságban volt. Szerinted kinek a hibája hogy letolt gatyával szaros seggel vártuk a válságot?

"Ezt nem bírták megoldani a szocik népszerûségi szempontok miatt "

Miről beszélsz ember? nem nem birtak, nem AKARTÁK. Érdekes lopni meg birtak...


"Ennek a mostani kormánynak sokkal több lehetôsége van szerintem mint a következô Fideszesnek lessz."

És ezt miből gondolod? Ez a mostani kormány ugyanaz mint az addigi, jó reggelt kivánok. Attól hogy nem gyurcsány a vezér (de azért nem is ment túl messzire el), mindenki marad ugyanaz, max más pozicioba kerül. Ez ugyanaz a töketlen kormány, amelyik 7 éve nem tudja bekötni a saját cipőfüzöjét sem, annyira mulya... 2050-ben mit mondasz majd, hogy igaz hogy az mszp van hatalmon már 50 éve, de sajnos még nem sikerült a reformokat megcsinálni, mert nem volt rá elég idő...?...

"Komolyna azt gondolod hogy egy Fidesz kormány alatt minden sokkal jobb lessz majd??? Mitôl???"

Hát ezeknél minden csak jobb lehet, legyen neked ennyi elég.

"De persze majd meglátjuk..."
Meg. Gondolom, majd fél év fidesz kormányzás után felrovod nekik azt, amit az mszp-szdsz 7 év alatt sem volt képes megtenni...

Bélabá01 2009.04.14. 11:08:21

@Lemmiwinks:

Csomagolj :)
Teljesen hihető stratégiának tűnik számomra ez a lehetőség.

Mellesleg, hogy a fidesz hogy viselkedne a szent tehénnel... 14. havi nyugdíj ígérete kinek az ötlete volt? (nem vagyok 100%-osan biztos az állításban, ezért van kérdőjel a mondat végén.)

rockjano 2009.04.14. 11:10:13

@Lemmiwinks:

Igen igaz azt sem kellet volna.

Azért óvatossan megjegyzem ismerej egy olyan pátot aki valami 14.-et igért :-)))...nem hallotál rólluk??

Lemmiwinks 2009.04.14. 11:12:53

@Bélabá01: egyetértek, megvan az esély rá, hogy magyarország az ingyenélők, a piacon élhetetlenek és öregek túlsúlyba kerülése miatt belekerüljön egy argentin-zimbabwei scenárióba.
de hogy kinek a vezetése alatt van erre nagyobb esély, az is egyértelmü számomra.

rockjano 2009.04.14. 11:13:26

@porthosz:

Nyugi Porthossz ne húzd fel magad ártalmas az egészségre :-))

AZ hogy leszenk-e szükséges megszorítások és némi reform napokon belül megátjuk.

Ha nem neked van igazad és jöjjön az elôrrehozott.

De he mégis?? Akkor lehet hogy nekem lessz igazam :-)

Lemmiwinks 2009.04.14. 11:16:38

@rockjano: nagyon ócska ez a 14.havi.
Ha esetleg élőben olvastad Orbánt és nem csak a kormánypárti média tolmácsolásában, akkor tisztában lennél vele, hogy a 14. havit feltételesen igérte meg, amit feltétlenül igért meg, az az azonnali adócsökkentés.

Egyébként minden politikus megigér mindenkinek mindent "ez az adócsökkentés kormánnya, ugye",könnyü kiragani egyes elemeket. A prioritásokat kell figyelni.
Orbán megmondta: 1. prioritás az adócsökkentés. Gyurcsány megmondta: 1. prioritás, hogy a nyugdijak reálértéke nem csökkenhet.
Én ebből döntök.

Bélabá01 2009.04.14. 11:17:43

@Lemmiwinks:

Öhm... nem értem a feltételes módot/jövő időt... o.O

Őszintén szólva ha a parlamenti többség arról szól, hogy kik vannak többen, akkor milyen eredményre számítasz?

20% adóterhet cipelő embernek nagy a hangja, de a maradék 80% ingyenélő olyan lazán fogja leszavazni a talaj alá, hogy ihaj...

Lemmiwinks 2009.04.14. 11:19:32

@rockjano: nagyon ócska ez a 14.havi.
Ha esetleg élőben olvastad Orbánt és nem csak a kormánypárti média tolmácsolásában, akkor tisztában lennél vele, hogy a 14. havit feltételesen igérte meg, amit feltétlenül igért meg, az az azonnali adócsökkentés.

Egyébként minden politikus megigér mindenkinek mindent "ez az adócsökkentés kormánnya, ugye",könnyü kiragani egyes elemeket. A prioritásokat kell figyelni.
Orbán megmondta: 1. prioritás az adócsökkentés. Gyurcsány megmondta: 1. prioritás, hogy a nyugdijak reálértéke nem csökkenhet.
Én ebből döntök.

Bélabá01 2009.04.14. 11:20:43

@Lemmiwinks:

LOL. és a változatosság kedvéért LOL.

HA (és itt is ismétlem: HA) megválasztják, akkor ez és ez lesz, meg ezt és ezt lehet, hogy meglesz...

Ebben mi van feltétlenül?

Amúgy
1. prioritás: Hatalmon legyek
2. prioritás: A haverjaimnak is legyen némi hatalmat
3. prioritás: hááát... majd az első kettő után gondolkodom rajta kicsit... addig azt mondom, hogy a szavazóimnak jó legyen (persze még nem gondoltam komolyan)

excopp 2009.04.14. 11:23:56

@rockjano:
- látom, hogy itt történik egy olyan kísérlet, amely a mai bajainkat en bloc a vg. válság következményeként definiálja
- sajna ez nem így van
- nem akarok ujjal mutogatni a csehekre (hiába soros EU-elnök, ősszel választás lesz), a lengyelekre, (akik nemrégen felajánlották, hogy megsegítik hazánkat), a románokra, akik a cca 23 millós (ebből 4 milliónyian! külöföldön dolgoznak) lakosságra kérik a 20 mrd USD-nyi kölcsönt - miközben mi már a második gigakölcsönért esdekelünk...
- vagyis: vg. válság van, de minket azért érint jobban (de sokkal) mint másokat, mert húszéves (hatvan?) hazugságainkon nem tudtunk még túlesni

- a topichoz: ez nem szakértői kormány, hanem túlélőgyakorlat 2010 áprilisig (érdekes, mintha a korábbi tervekkel ellentétben már ADDIG sem tartana ki az IMF hitel...)

- ilyen Bajnai-típusú közgazdász-celebek pedig ezrével tenyésznek, de csak kevesen jártak együtt egyetemre Dobrev Klárával (és kicsit rosszízű- pont tőle- ez a hazaszeretet-máza kitétel

őrület...

AP! (törölt) 2009.04.14. 11:32:17

rockjano félelmetes, milyen sötétségben élsz.

RAMBO · http://szolo.blog.hu 2009.04.14. 11:35:11

Reggel hallottam egy nagyon érdekes gondolatot: vajon milyen érzés lesz annak a miniszternek, akinek a jelenlegi kormánya ellen bizalmatlansági indítványt nyújtanak be, miközben tudja, hogy a "megújult" kormánynak is tagja lesz?

Mit fog másként csinálni az, aki (a bizalmatlansági indítvány alapján) eddig nem úgy dolgozott, hogy az érdemes lenne a köz bizalmára?

Mitől lesz más az a kormánykoalíció, aki eddig gyáva volt bármilyen reform megszavazására?

Másvalahol olvastam: az SZDSZ azzal fog kampányolni, hogy "végre elvettünk"?

Lemmiwinks 2009.04.14. 11:38:28

@Bélabá01: nem értem miről beszélsz.
A prioritásokat tekintve, pedig jó reggelt.
Minden pártnál ugyanaz.

De inkább lopja el Orbán meg bandája a GDP 0.1%át 4 év alatt, mint hogy a Maszop horda szétossza a GDP 20%át ugyanennyi idő alatt.

(az államadósság a 2002es 52%ról mára 70% fölé nőtt)

hullarablo 2009.04.14. 11:43:22

Nálunk mindig csak a fájni fog duma megy, és hogy megszorítás kell.
Na de mindig a rendesen dolgozóval?
Az apeh kekeckedik minden kis apróság miatt, de miért nem lehet kiszűrni hogy akinek luxus autója ill. háza van adóbevallás nélkül az is fizessen már valamit. Vagy ha annyira válság van akkor az állami cégek vezetőitől miért nem lehet megvonni a jutalmakat, végkielégítést. Ja és mi van a költségtérítéssel? Na majd akkor fájjon nekem , mikor nekik is fog. Addig nem fogadok el semmit, főleg tőlük nem.

Fehér Robot · http://www.eisengrau.com 2009.04.14. 11:45:34

Én egyébként azt tartom kibaszottul cinikusnak, hogy itt emberek a fidesztől kérnek számon programot.

Bazmeg! Megszavaztad az MSZP-t kétszer. Tőle kérj programot. Ne kend a szard már megint másra.

ikri 2009.04.14. 11:52:57

@rockjano: a "más véleménnyel" nincs is itt gond, a "közlés" szellemi színvonalával már annál inkább..

rockjano 2009.04.14. 12:14:35

@Lemmiwinks:

Az azonnali adócsökkentésnek sem volt realitása remélem azt a maszlagot nem veszed be hogy ez mindent azonnal megold mert nem.
Persze átgondolt adócsökkentésre jó idôben igenis szükség van.

A drága Fidesz nemcsak 14.-et isért hanem ingyenes autópálya használattól kezdve minden baromságot hanem az hogy PONTOSSAN TUDTÁK hogy ennek semmi realitása..azaz HAZUDTAK.

Az MSZP is HAZUDOTT. Melyik a nagyobbat??? Jó kérdés.

Ja hogy nem nyertek...igaz de ez a felelôsség alól nem ment fel.

Áhhh két demagóg balközép párt marakodását látjuk...kommunista fidesz...náci mszp.... nem unjátok már??? Kádár gyermeke mindkettô. és mi is...majd lessz valahogy

Lavrentyij Pavlovics Berija (törölt) · http://nepszotar.com/?szo=proli 2009.04.14. 12:20:22

@rockjano:

Te nagyon sötét:

-14. havi nyugdíjat a ciklus végére ígérte, az átlakítások ,gazdaság bepörgetése után. Érted?

MiKeyRuLeS 2009.04.14. 12:20:32

Huh, a hozzászólások szerint, ha valaki nem Orbánt várja megmentőnek, az más maga a komenyista ördög?

Akárki lesz ebben a kormányban, van politikai múltja, mind ahogy eddig mindenkinek volt. De uyganakkor a reformszövetséges Oszkó lesz a pü.miniszter, ez sem tetszik az itteni népnek, de mégis a refromszöv. anyagát hajtogatják.

Mintha a többi (jobboldali) kormány csupa szentből állt volna. Martonyi besúgó, Boros Imre magasrangú államügynök, Dávid Ibolya, hajdani Horváth Balázs "menjetek haza" belügyminiszter, stb, stb.

Lavrentyij Pavlovics Berija (törölt) · http://nepszotar.com/?szo=proli 2009.04.14. 12:22:00

@rockjano:
Ha csak azt az 1 millió rokkantnyuggert átnéznénk, hogy kinek jár valóban a pénz már az elég lenne 14. havira. Persze ezt az mszp nem meri meglépni, mert akkor ki szavazna rá ....

MasterMason 2009.04.14. 12:24:04

Én eddig birtam, nekem elegem van mindenkiből!
A fideszből az mszp-ből egy kutya mind, mind kommunista!

www.indavideo.hu/video/Amikor_a_valaszto_kiborul__Magyarorszag

Hol vannak az ügynöklisták? Hol van a rendszerváltás? Ez a geci megállapodott a gyilkosokkal a kerekasztalnál oszt jó napot, annak isszuk a levét. Rájött arra minek ide demokrácia, ha tovább lehet gyilkolni a népet?

mesmithy 2009.04.14. 12:27:19

@rockjano: @Bélabá01:
Minek javasolna a fidesz barmit is, mikor ezek ugy is csak azt hajtogatjak, hogy azt nem lehet, pl elemiszerek afajanak 5%-ra valo cokentese. Mi volt a valasz, nem tudjak meghatarozni mi az alapveto elelmiszer (bar mara ugy tunik megis sikerulhet). Hozzatennem, hogy az eu orszagok tobbsegeben 5-10%-os kedvezmenye afa van csak az elelmiszereken.
Mit csinalnak afat emelnek, a britek atmenetileg csokkentettek 17,5%-rol 15%-re (ott az elelmiszeren nincs afa) es ugy tunik bar naluk is sok a gond, de ez eleg sikere volt, mivel pont most hoszabbitjak meg az idotartamot.
Az eu mostanaban javasolta egy ket agazat afajanak csokkenteset (sajnos ez csak javaslat), persze nalunk csak az emelese fog megvalosulni.
Vegyuk mar eszre, hogy ezek azon kivul, hogy 7 ev alatt szetloptak az orszagot (valojaban ez a csod igazi oka), semmit nem tettek.

MasterMason 2009.04.14. 12:29:39

Itt az sem számit, ha gyilkolják a gyerekeket a hajógyárin, hol számitana bármi más?
www.indavideo.hu/video/Discos_Hit_Radio_1

Marga Rita 2009.04.14. 12:37:18

@rockjano:
Olyan fárasztó vagy.
Már megfigyeltem a tiédhez hasonló reakciókat azok körében, akik kétszer is az MSZP-re szavaztak. Ahelyett, hogy azt mondják: "uh, ezt elbasztuk, rossz lóra tettünk, lássuk be, egy nagy fos bagázsra voksoltunk", össze-vissza kapálóznak, mentségeket keresnek, magyarázkodnak, bizonygatják, a másik hátasló se jobb csatamén..
Nem kell a másikért (fityiszért) odalenni, de egyenesebb gerincre és férfiasságra vall, ha ilyenkor a maszop-szavazó azt mondja: ez a maszop tényleg egy szar bagázs; pont. Mentségek keresése nélkül. Amúgy valahol megértem a lelkiállapotodat.
Az idióta ballib tulajdonképpen idiótát, hülyét csinált a szavazóiból, bizonyos értelemben cinkost is kapitális hibáihoz. Ilyenkor a gyenge ember természetes védekezőreflexe az, hogy az idiótát pozitívabb színben tünteti fel, egy olyan kontextust, viszonyítási alapot keres, ami mentségül szolgál, ami "slankít" (pl. a "fityisz sem jobb"- ideológia). Ami árnyékba helyezi a negatívumokat: "Ááá, a választottam nem is olyan hülye, tehát én sem vagyok hülye. Mi több, a másik fél az igazán nagy hülye, tehát én tuti okos lehetek, hogy nem rájuk szavaztam. Hanem a másikra. Aki nem is olyan hülye, mint amilyennek látszik." Na és akkor végre megmagyarázta magának, helyreáll a lelki békéje, az önbecsülése. Pfff....

Lemmiwinks 2009.04.14. 12:38:31

@rockjano: sajnálom, hogy nem érted a "prioritás" szó értelmét.
sajnálom továbbá, hogy fiatal családos létedre azokra szavazol, akik a te családodtól vesznek el, hogy a saját zömében mihaszna szavazóikat pumpolják pénzzel.
ha neked valamiféle ideológiai hadviselés hatása miatt Orbán és a Fidesz minden határon túli gyalázása és hülyének nézése elégit ki, akár azon az áron, hogy gyerekeidtől vonsz erőforrásokát, akkor rajta. nem tudok rajtad segiteni.

rockjano 2009.04.14. 12:48:29

@Admiral William Adama:

Nekem van egy nagyon jobboldali barátom az is rokkantnyugdíjjas 43 évessen.... nagyon nem szeretm ezt és remélem lessz változás etéren akárkitôl is

Egyébként ez azért egyáltalán nem oldja meg a 14. havi nyugdíj problémát ez aránytévesztés

rockjano 2009.04.14. 12:51:02

@Admiral William Adama:

"-14. havi nyugdíjat a ciklus végére ígérte, az átlakítások ,gazdaság bepörgetése után. Érted? "

Ok és a többi felelôtlen igéretét, mert drágám volt neki azt mikorra igérte...áhh mondhatom én neked mindegy.

A nagyvezír (aka vezérlô tábornok) hülyeségeket hazudozott és még el is vesztette a választást. Ez van...Oszt jónapot :-))

rockjano 2009.04.14. 12:54:18

@mesmithy:

" elemiszerek afajanak 5%-ra valo cokentese" a Fidesz minden élelmiszer áfájának az 5%-ra csökkentését javasolta ez kivitelezhetetlen, túl nagy összeget venne ki az államháztartásból.

Bizonyos alapélelmiszerek (de csak nagyon alap) csökkentése elképzelhetô, bár nemtudom van-e értelme ennek. Nagyon megnehezíti az adminisztrációt énszerintem nem az ÁFÁ-val kell baszakodni akármelyik oldal is mondja.

Rászorultak támogatására vannak más módszerek is

Lavrentyij Pavlovics Berija (törölt) · http://nepszotar.com/?szo=proli 2009.04.14. 12:57:26

@rockjano:
-" Egyébként ez azért egyáltalán nem oldja meg a 14. havi nyugdíj problémát ez aránytévesztés" Ha te mondod, akkor biztos így van ;)
-
"A nagyvezír (aka vezérlô tábornok) hülyeségeket hazudozott és még el is vesztette a választást. Ez van...Oszt jónapot :-))"

Fásultság. Kb ezt érzi mindenki , meg pici dühöt. Pofátlanságnak tartom, hogy 7 év elbaszott kormányzás után, még valaki kiáll ilyen nagymellénnyel. Öreg nincs mire mosolyognod. Az ország a csőd szélén áll.

rockjano 2009.04.14. 12:58:04

@Marga Rita:

"Már megfigyeltem a tiédhez hasonló reakciókat azok körében, akik kétszer is az MSZP-re szavaztak."

CSalódást kell okoznom nem szavaztam rájuk egyszer sem, még második fordulóban sem pedig ott eltöprengtem.

Következô választáson lehet hogy fogok de csak azért hogy a fidesz ne kapjon kétharmadot mert az a denokrácia szempontjából tragikus lenne. A Fidesz alapvetôen nem demokratikus párt gondolom ezzel te is tisztában vagy.

Az MSZP sajnos nagyon is az ennek minden kínjával.

Igen furcsa az élet hogy pont az utódpárt demokratikusabb mint az egyik rendszerváltó párt de hát ilyen az élet.

rockjano 2009.04.14. 12:58:10

@Marga Rita:

"Már megfigyeltem a tiédhez hasonló reakciókat azok körében, akik kétszer is az MSZP-re szavaztak."

CSalódást kell okoznom nem szavaztam rájuk egyszer sem, még második fordulóban sem pedig ott eltöprengtem.

Következô választáson lehet hogy fogok de csak azért hogy a fidesz ne kapjon kétharmadot mert az a denokrácia szempontjából tragikus lenne. A Fidesz alapvetôen nem demokratikus párt gondolom ezzel te is tisztában vagy.

Az MSZP sajnos nagyon is az ennek minden kínjával.

Igen furcsa az élet hogy pont az utódpárt demokratikusabb mint az egyik rendszerváltó párt de hát ilyen az élet.

Lavrentyij Pavlovics Berija (törölt) · http://nepszotar.com/?szo=proli 2009.04.14. 13:01:17

@rockjano:

"A Fidesz alapvetôen nem demokratikus párt gondolom ezzel te is tisztában vagy."

-Tudjuk, tudjuk .... :D Ez lesz a végső érv a "terrortámadások " közt.
-Már nem is merek focizni :D

mesmithy 2009.04.14. 13:02:00

@rockjano: Ez csak egy pelda volt arra, hogy mennyire erdemes akar mit javasolni vagy egyaltalan csak szoba allni ezzel az idiota kormannyal.

mesmithy 2009.04.14. 13:02:44

@rockjano: Ez csak egy pelda volt arra, hogy mennyire erdemes akar mit javasolni vagy egyaltalan csak szoba allni ezzel az idiota kormannyal.

rockjano 2009.04.14. 13:04:52

@Lemmiwinks:

"ha neked valamiféle ideológiai hadviselés hatása miatt Orbán és a Fidesz minden határon túli gyalázása"

Nem gyalázom minden határon túl.

És ôk viselnek ideológiai harcot az ország legalább fele ellen (még akkor is ha tudom a közvélemény kutatások alapján most nem így néz ki).

Egyszerûen csak hányok a demagógiától akármelyik oldalról is jön, és igen sok jön balról is. A Szanyi Tibor múltkor jobban felhúzott mint egy Fideszes :-)) (Képzeld)

De a csúcs azért a Szíjjártó és társai.
Az hogy a butításuk milyen hatásos azt bocsi de pont rajtatok lehet lemérni

Üdv

S. Annyi 2009.04.14. 13:07:19

Heeeee
hiiihihihihh
hehehehehe
hihihihihihh


szakmai.....

Invictus 2009.04.14. 13:07:25

@rockjano: Az MSZP sem igazán demokratikus párt, milyen párt az ahol előbb elsöprő többséggel megválasszák Gyurcsányt, aztán másnap "meggondolják magukat"? Vagy ahol valaki Gyurcsány távozására szólít fel, aztán meggyőzik, hogy visszavonja a szavait? A különbség annyi, hogy az MSZP-ben láthatóbbak a különféle lobbicsoportok. A Fidesz meg sosem vitte a nyilvánosság elé a belső ellentéteit. De Gyurcsánynak sem volt soha nyílt belső ellenzéke, aki nem tapsolt neki, azt a partvonalra szorították, az ellenfeleit is meghunyászkodásra, behódolásra kényszerítette jutalmakkal és fenyegetésekkel. Továbbá ebben a "demokratikus pártban" tömeges tagbeléptetésekkel és egyéb machinációkkal vette át a hatalmat Gyurcsány és a mögötte álló kör. :]
Egyébként szerintem kizárt hogy a Fidesz kétharmadot kapjon, valószínűbb, hogy az ezzel riogatással a végén megint befut a maszop...

ikri 2009.04.14. 13:07:30

@rockjano:

Meglehetősen cinikus megjegyzésként hangzik egy mszp udvaronc szájából, hogy a deMokrácia szempontjából mi lenne tragikus, vagy mi nem :))

Amúgy bocs, utálok ilyesmiért megjegyzést tenni, de a "lesz" helyett következetesen "lessz"-t olvasni, több hozzászólásodon keresztül már igencsak idegesítő... hogy a többi hibádról már ne is ejtsünk szót. Szerezz be egy helyesírás ellenőrző plugint, ha magadtól nem megy. Köszi.

porthosz 2009.04.14. 13:08:44

@rockjano:
"Következô választáson lehet hogy fogok de csak azért hogy a fidesz ne kapjon kétharmadot mert az a denokrácia szempontjából tragikus lenne. A Fidesz alapvetôen nem demokratikus párt gondolom ezzel te is tisztában vagy."

Öregem, te beteg vagy. Orvos látott már? Remélhetőleg a hozzád hasonló beteg emberek nem mennek el szavazni, és te sem mész el, úgy ahogy eddig sem tetted.

rockjano 2009.04.14. 13:18:48

@ikri:

édes kis nyelvészem...köszönöm hogy javítasz.

MSZP udavoronc meg a jó édes anyukád

Errôl ennyit

rockjano 2009.04.14. 13:19:42

@porthosz:

Tévedsz barátom

Voltam szavazni és megyek is.

nemcsak ez a két nagy demagóg tömb van

rockjano 2009.04.14. 13:23:48

@Invictus:

"Egyébként szerintem kizárt hogy a Fidesz kétharmadot kapjon, valószínűbb, hogy az ezzel riogatással a végén megint befut a maszop..."

Ettôl meg jobboldalt nem kell félni a Fidesz gyôzni fog mégpedig nagy többséggel. Csak tényleg ne kétharmaddal.

Nemis baj ez egyébként, ideje hogy kormányon is bizonyítsanak...ott azért nem olyan kényelmes mint ellenzékben.

Kell még néhány ciklus talán mire nállunk normalizálódik a helyzet és mindenki rájön hogy csodák nincsenek, csak a nagy büdös realitás, és akkor talán egy ilyen fórumon sem mennek neki a más véleméyen lévônek ilyen elborult hevességgel.

Na mindegy majd meglátjuk.

rockjano 2009.04.14. 13:27:10

@Invictus:
"De Gyurcsánynak sem volt soha nyílt belső ellenzéke, aki nem tapsolt neki, azt a partvonalra szorították, az ellenfeleit is meghunyászkodásra, behódolásra kényszerítette jutalmakkal és fenyegetésekkel. "

Ebben nincs igazad GyF-nek elég kemény ellenzéke volt-van. A mostani lemondásában ez is benne van.
Sokkal nehezebb dolga volt neki mint Orbánnak. Igaz mindkettôjüknek kétfrontos harcot kell vívnia de nem ugyanúgy.

Szerinted az öszödi beszédet ki szivárogtatta ki???

(nem az ellenzék az biztos)

porthosz 2009.04.14. 13:27:57

@rockjano:
Kedves barátom, ajánlom a mielőbbi orvosi látogatást.
Esetleg a tudathasadást tudnám javasolni diagnozisnak, mert ez a kommented üti az előzőt...

porthosz 2009.04.14. 13:30:50

ja igen, azért eldönthetnéd már hogy:
-voltál-e szavazni vagy nem
-az mszpre szavaztál-e vagy nem
-elmész-e szavazni vagy nem
-az mszp-re fogsz-e szavazni vagy nem

mert per pillanat ott tartunk a kommentjeid alapján, hogy voltál is szavazni meg nem is, és bár nem tudod megmondani hogy voltál-e, de ha voltál akkor nem az mszpre szavaztál, de most biztos arra fogsz mert nem csak két nagy demagóg tömb van (kiváncsi lennék, ha a kettő közül egyik sem az mszp, amire most fogsz, akkor vajon ki a másik a fidesz mellet)

rockjano 2009.04.14. 13:39:23

@porthosz:

-voltam szavazni
-nem szavaztam mszp-re
-elmegyek szavazni
-csak akkor fogok mszp-re stavazni ha fidesz 2/3-ad néz ki

No ugye vannak kisebb pártok is ezen a két nagy demagóg bandán kívûl

Tudom ôk sem tökéletessek, de mégis inkább...

remélem kielégítettelek :-)

És kedves Porthosz, nagyon köszönöm hogy aggódsz az egészségemért

Aramisz

strish 2009.04.14. 13:47:47

Az öszödi béseszédet maga gyf tette közzé, hogy a nép lássa, "milyen rendes ez" a fiú. Csak épp visszacsapott a pofájába... Most komolyan, hogy lehet még akármelyik oldalt ennyire védeni. Teljesen hülyének néznek minket. Csak nagyon kevés normális van köztük. Pl. a Kósa nagyon jól végzi a dolgát, ebben mindenki egyetért. Most gondolkodok, de nem jut eszembe több, de nem azért, mert részre hajló vagyok, ugyanis mindből elegem van... Elég szomorú...

Kalmár 2009.04.14. 13:48:22

Sajnos nem kérdés, hogy az elvtársak tervei nem esnek egybe az ország érdekével.
Mondhatnánk: Pech.

Nekik maradniuk kell, mert szerintük "amilyenek ők az jó az országnak".

Ismerős?
Na igen, nincs új a nap alatt.
Most úgy csinál éppen a Gordon mintha az eddigi politikától független szakértő lenne. A nagy számok törvényei alapján, még van, aki ezt elhiszi.
Gondolom menni fog. Most mondja meg valaki, van válság a Hajdú-Bétnél?
Na ugye, az is megoldódott.

Aki szép időben sem tudott a kertben gyümölcsöt termelni, attól épp elme várhat e a jégverésben piros almát?

Szerintem igenis fontos lenne egy olyan kormányt alakítani amelynek 2/3-os többsége van.

Az oka egyszerű:
Akkor, amikor a dolgainkokról többségében 50%+1 -es döntésekkel lehet határozni, folyamatosan kapja az ellenzék, hogy ő az akadály.
Hm, hárítsuk hát el, ezt az akadályt, legyen szabadkeze, erős támogatása, 2/3-os többsége de
NE LEGYEN KIFOGÁSA
a következő kormánynak.

rockjano 2009.04.14. 13:52:58

@strish:

Na ezt nem hiszem, ô csak akkor küldte szét amikor már ez ellenzék kezében volt és naggyûlésen akrata felhasználni.

Ennyire ô sem hülye.

rockjano 2009.04.14. 13:54:38

@Kalmár:

2/3-ad mellett már nem is kell kifogás, szinte mindent és anak az ellenkezôjét is lehet.

na jó mondjuk államforma megváltoztatáshoz 4/5-öd kell.
(persze még ez is eljöhet)

Szóval Orbán királyhoz több kell mint 2/3 :-)))

Lemmiwinks 2009.04.14. 14:25:56

@rockjano: na ne röhögtess a Fidesz nem demokratikus? Mond az alkotmány mely passzusát szegték meg?
Ők vezetik el a szólásszabadságukkal élő embereket és vizsgálgatják a herezacskójukat?
Ők lövetnek a gyülekezési jogukkal élő tüntetőkbe?

Meg milyen demokrácia az, ahol egy kereső ember által megtermelt érték 65%át elviszi a TB+SZJA+ ilyen olyan bizbasz, azért, hogy még több pénz jusson az "embereknek"?
Ez bizony a csőcselék diktatúrája, maga a megvalósult proletárdiktatúra.

rockjano 2009.04.14. 14:42:48

@Lemmiwinks:

Jó ez talán túlzás hogy nem demokratikus de az biztos hogy a párt belsô struktúrája, és döntéshozatalai mondjuk erôssen centralizált. A párt maga semmiképpen sem a demokrácia mintapéldája.

Ôk vették el az ellenzék bírálati jogait a 3 heti országgyûléssel, A miéppel együtt problémáztk a kuratóriumokkal, nem volt hangfelvétel a kormányzati döntésekrôl stb.

ha lett volna szélsôbalos utcaköveket dobáló söpredék bele is lövettek volna csak nem volt (mondjuk ez a lövészet csak gumilövedékkel volt, és ilyet a világ más részein is csinálnak, nem volt helyes ezzel együtt sem az igaz)

A 65%-át azért veszik el hogy a nyugdíjjas anyukádnak odadaják, többek közt, neked ilyen nyugdíjjad nem lessz ne aggódj.

Te majd öngondoskodhatsz velem együtt nagyon helyessen egyébként.

kevesebb lessz az adód és a nyugdíjjad is (meg a családi pótlékod).

A csôcselék meg a proletár ki a proletár?? és ki a kommunista???

hogy ki a csôcselék azt tudom azok a kukagyujtogatók, meg a mögöttük álló fiatal konzervatív középosztály a százezres mobiljaikkal

Silverf@x 2009.04.14. 16:36:21

A 65%-ot nem azért veszik el, hogy a nyuggereknek odaadják.... azért fizetek havi 100 rugó tb-t, hogy az sztkban már én vagyok az utolsó fehér ember és bakker nem képesek egy egyszerű kis fertőzést megállapítani és kiírtani belőlem... hanem fizetek még havi 30at érte a magándokinak... fasza...

rockjano 2009.04.14. 16:58:34

Na jobberek...

Megvan az új kormány!!!

Most nyugi szépen leülni, nyugtatókat bevenni.

2010-tôl ti jöttök, addig nyugi

Drukkoljatok hogy sok olyat megcsináljanak amit majd nem kell a ti kormányotoknak, vagy legalábbis hivatkozhat arra hogy az elôzô is.

Meg persze a baloldal sem támadhatja jó demagóg módon a Fideszt (van hozzá affinitásuk) hogy megnyomorítja a zembereket, hiszen ôk is.

Jó lessz ez így higgyétek el. Az Orbán a Ficói megoldást választja majd, csinál egy jó demagóg kampányt hogy mindentvissza szegény megnyomorított embereknek és ha majd hatalomra kerül szinte semmit nem ad vissza vagy legfeljebb csak egy apró szimbolikus dolgot mint Fico a vizitdijjat.

És talán még népszerû is lessz (Ficó az) bár sikerült már olyan hiriget csinálni ebben az országban hogy az majd rájuk is visszaüt.

Kiváncsi vagyok mikor jutunk el a politikai gyilkosságokig...félek nincs messze.

Silverf@x 2009.04.14. 17:11:03

Nincs szó itt politikai gyilkosságokról, meg értelmes ember már lesz@rja, hogy mi folyik ebben az országban. Kit érdekel? Csak addig kibírni, amíg ki nem jut innen és ennyi. Sok sikert az itt maradottaknak!

HitElemér · http://www.credithill.eu/ 2009.04.20. 11:09:05

"Egyik kutya, másik eb!"
Az a gond, hogy itt "tarvágásra"lenne szükség, s akkor talán! talán! a színjátéknak vége lenne...
süti beállítások módosítása