HTML

Forintblog

"A pénz a hatodik érzék. Muszáj, hogy legyen az embernek, különben nem tudja a másik ötöt sem igazán használni." – W. S. Maugham

Portfolio Blogger

Hírek

Linkblog

2008.06.24. 14:05 on the other hand

Számlával vagy számla nélkül? Szlovák vagy magyar rendszámmal?

Kis magyar piacgazdaságunk ahol csak tud, alkalmazkodik az abszurd adóterhekhez. Az alkalmazkodás természetesen elkerülést jelent, ám amikor ennek intézményesült formáival találkozunk, mindig könny szökik a szemünkbe, a magyar leleményesség újabb jelét látva a háttérben.

Az alábbi kép is ezt mutatja. A vállalkozó megcsillantja a vevő iránti elkötelezettségét, és a terméket megpróbálja az ő igényeire formálni.

Az utolsó mondatra hívnánk fel a figyelmet: "Szlovák rendszám esetén + 150.000-Ft, magyar rendszám esetén + 2,3M Ft."

Persze sopánkodhatnánk a magyar adómorál szörnyűségein, de ez ugye egy kétoldalú játék. A pocsék adórendszert és (gyenge erkölcsi érzékről tanúskodó) korrupciót szintet felmutató politikusok aligha kérhetnek számon bármit is a polgárokon. Igaz, ez aztán jó ürügy az egészen nyilvánvaló, és semmivel nem menthető adócsalások elkövetésére is. Ahogy szépen mondják: "Az állam csak lenyomata a társadalmi értékeknek. De az állam egyben normateremtő is." Hát igen, idehaza is.

5 komment · 1 trackback

Címkék: autó adó gazdasagpolitika


A bejegyzés trackback címe:

https://forint.blog.hu/api/trackback/id/tr28536916

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Propeller 2008.06.26. 12:03:34

Forintblog - Számlával vagy számla nélkül? Szlovák vagy magyar rendszámmal?Kis magyar piacgazdaságunk ahol csak tud, alkalmazkodik az abszurd adóterhekhez. Az alkalmazkodás természetesen elkerülést [...]

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

2008.06.24. 17:29:08

Hogy lehet ebből a posványból kikeveredni? Annyira kisstílű és lehúz, de másképp meg nem nagyon lehet csinálni.

stoppard · http://forint.blog.hu 2008.06.24. 18:30:18

értelmes gazdaságpolitika, új értékrendet felmutató politikusok. meg egy olyan nép, amelyik szavazni hajlandó minderre. :)

M. Laci · http://palferi.blog.hu 2008.06.25. 11:07:11

Ha megtetszik az autó. A hirdető címét telefonszámát hol lehet megtalálni?


:-)

Gabor970 (törölt) 2008.06.30. 11:31:57

"Hogy lehet ebből a posványból kikeveredni? Annyira kisstílű és lehúz, de másképp meg nem nagyon lehet csinálni."

Kb 20%ponttal csökkenteni a terheket, és azt vasszigorral behajtani. Igenis lehessen börtönnel büntetni az adócsalást, és merjék a boxosokat is ellenőrzés alá vonni!
Ismerősömtől első kézből tudom, hogy behívtak vagyonosodási vizsgálatra zalaegerszegi aranyláncos-mercedeses romacsávót, aki pár kört ordítozott az APEH munkatársakkal, akik jobbnak látták lezárni az ügyet.
süti beállítások módosítása