HTML

Forintblog

"A pénz a hatodik érzék. Muszáj, hogy legyen az embernek, különben nem tudja a másik ötöt sem igazán használni." – W. S. Maugham

Portfolio Blogger

Hírek

Linkblog

2008.07.18. 15:14 easymoney

Véget ér az amerikai álom?

Az élelmiszerek drágulása eddig érezhetően a szegény országok lakóit sújtotta, most azonban úgy tűnik, hogy az amerikai fogyasztóknak is jóval magasabb árakkal kell számolniuk. A legfrissebb adatok szerint egy év alatt a liszt ára több mint 21, a sajté pedig közel 15 százalékkal emelkedett az USA-ban. Jelenleg egy kiló szeletelt sajtért átlagosan 18 dollár (2610 forint – 144.5-ös mai dollár/forint középárfolyammal számolva), míg egy kiló lisztért 1.5 dollárt (217 forintot) kell fizetniük az amerikaiaknak. Ezt a többletköltséget pedig már a vendéglátósok sem tudják lenyelni, bár jól tudják, hogy az áremelés miatt számos ügyfelet veszíthetnek el. Egy amerikai étterem az alábbi felhívással próbálja vendégei bizalmát megőrizni.

"A globális tej és  búzahiány miatt sajt illetve lisztáraink negyven éve nem látott magasságba emelkedtek.

Éveken keresztül nem változtattuk a rántott sajt árát, a jelenlegi körülmények azonban a továbbiakban ezt nem teszik lehetővé. A minőséget ronthatnánk ugyan, de elkötelezettséget vállaltunk arra, hogy fogyasztóink számára a lehető legjobb sajtot és lisztet kínáljuk."
 

Szólj hozzá!

Címkék: drágulás élelmiszer


A bejegyzés trackback címe:

https://forint.blog.hu/api/trackback/id/tr16574436

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása