HTML

Forintblog

"A pénz a hatodik érzék. Muszáj, hogy legyen az embernek, különben nem tudja a másik ötöt sem igazán használni." – W. S. Maugham

Portfolio Blogger

Hírek

Linkblog

2011.01.17. 10:04 stoppard

Így bírtok Ti - a hülyeség diadala

Nem szokásunk sajtótermékek hülyeségein rugózni, de az alábbi példa annyira szépen mutatja a csontig benyalós, szervilis média ostobaságát, hogy muszáj, na. Azt mindenkinek a fantáziájára bízzuk, hogy az ilyen bravúrok úgy születnek-e, hogy a sajtómunkás túlbuzgóságában a kelleténél is jobban bizonyítja, hogy mekkora idióta, vagy a szerkesztő igazodási kényszere nagyobb-e a szellemi kapacitásainál.

 

 

Szóval tekintsük meg bizalommal először a Magyar Nemzet 2010 októberi írását. Az "Egyre jobb hazánk megítélése" címet viseli, és bár a szemfüles olvasó kiszúrhatja, hogy szimpla copy-paste az MTI-ről, azért egy lelkes kolléga csak ellátta az MNO-GB szignóval. És hát ha már megjelent, akkor amúgy is tekinthetjük a MN termékének. Szóval mit is ír GB, vagy az MTI, vagy az MNO?

"Az egyik vezető londoni piaci adatszolgáltató csoport, CMA DataVision pénteki kimutatása szerint a magyar államadósság-törlesztési leállás kockázatára köthető határidős piaci biztosítási ügyletek (credit default swaps, CDS) árazása az aznapi londoni kereskedésben 317 bázispont körüli szinteken járt. A hét elején 340, a múlt hónap elején még 370 bázisponthoz közeli magyar CDS-árfolyamokat mértek a londoni piacon..."

Ne menjünk bele a száraz szakmai részletekbe, a lényeg: a MN örömmel tájékoztat mindenkit, hogy egy hiteles adatszolgáltató közlése szerint fantasztikus mértékben csökken az országcsődhöz kapcsolódó kockázat. Örvendjen mind ki magyar, mert akármit is jelent ez, biztos, hogy fantasztikus eredmény.

Ehhez képest nézük meg, hogy mit tárt fel a Magyar Nemzet lázas oknyomozó munkával a múlt héten! "Semmilyen elemzés nem áll azon összesítés mögött, amely Magyarországot a világ kilencedik legkockázatosabb országának tüntette fel nemrégiben. A magyar állampapírok erejét továbbra is elismeri a piac, a nagy sajtóvisszhangot kapott hitelminősítő viszont ismeretlen szakmai körökben." - írja a médiamunkás a hangzatos, "Nevenincs kritikusok elemzés nélkül minősítették hazánkat" című cikkében. A kitűnő munka végre rámutat arra, hogy micsoda sötét összeesküvés zajlik hazánk ellen. Érdemes ízlelgetni a sötét konspirációt feltáró, szenzációszámba menő, az online kiadásban balladai tömörséggel összefoglalt írás minden sorát:

"A Magyar Nemzet által megkeresett elemzők nem is hallottak eddig arról a cégről, amelynek hétvégi összesítése alapján Magyarország felkerült a világ tíz legkockázatosabb országának listájára. Ezek után felmerül a kérdés, mennyire lehetnek mélyreható információi a hazai makrogazdasági folyamatokról a világot a kockázatosságunkkal telekürtölő CMA DataVisionnak. A válasz az, hogy semennyire. A magát honlapján független adatszolgáltatónak nyilvánító, New Yorkban és Londonban képviselettel rendelkező társaság szégyenlistáját a kockázati felárak alapján állította össze. Így nem vette figyelembe, hogy 2010-re minden jel szerint teljesült a 3,8 százalékos hiánycél, továbbá elkezdett csökkenni a GDP-arányos magyar államadósság, s az idén három százalék alatti deficitet érhetünk el." Aki kíváncsi, elolvashatja a MN múlt hét szerdai számában a teljes cikket, de inkább ne tegye, abban csak kibomlik a hülyeség, a lényeget itt is láthatjuk. Abba ne is menjünk bele, hogy a MN rutinszerűen mennyire elegánsan tud hivatkozni "elemzőkre", hogy aztán utána még csak elő se kerüljön egy név sem a kijelentéssel kapcsolatban. (A cikkben ugyan szerepel egy elemző, de ő még csak nem is említi azt, amit a szájába adtak.)

Szóval mi is az, amit a MN díszes stábja októberben még tudott, januárra azonban elfelejtett? A legfontosabb, hogy az ősszel még értette, mi az a CDS. Hogy az egy pénzügyi intrumentum, aminek az értéke sok száz (ezer) szereplő kockázati megítéléséből áll össze. Janurában ez már nem ment a fejébe. A másik, amit 2011 elejére már nem tudott, hogy a CMA egy adatszolgáltató, nem pedig hitelminősítő. Vagyis nem ő minősítette az országot, csak fogta, és adatbázisa alapján közölte (amúgy rendszeresen ezt teszi), hogy melyik a 10 legkockázatosabbnak árazott ország a világpiacon. Mindez a feledékenység természetesen egyáltalán nem függ össze azzal, hogy az ősszel pont kedvező tendenciáról, most pedig rossz hírekről tudott beszámolni a CMA.

Innentől aztán már simán jönnek az idiotizmusok, hiszen a fentiek alapján érthetjük például, miért áll közel a debilitáshoz, amikor valaki egy adatszolgáltatótól azt követeli, hogy az általa közölt CDS-ben vegye figyelembe a hiánycélt meg Mari néni fapapucsát. (Nem ide tartozik, de ha valaki tényleg kicsit is megérti a pénzpiacok ezen szegmensét, akkor könnyen írhatott volna például arról, hogy a top 10 lista messze nem az igazi top 10. Hiszen sok ország annyira kockázatos, hogy épeszű befektető nem is teszi be oda a lábát, így aztán nem is alakulhatott ki igazi kötvény- és CDS-piac, vagyis nincs mit mérni. De hát ne mondjunk ingyen tippeket, adjuk meg az önképzés lehetőségét, hátha.)

Mielőtt a kedves kommentelők jelzik, hogy a baloldal sem különb, jelzem, hogy igen, tudom. A politika pórázán lévő médiumok már csak ilyenek. De azért azt mindenki érezheti, hogy a fentihez hasonló agyhalott hülyeségek sokkal könnyebben kicsúsznak a jobbos médiatermékek egyes részeiből. (Másokból meg nem, a Heti Válaszból péládul kiábrándulnék, ha ekkora baromság esne ki belőle, amikor kinyitom.) Tölgyessy Péter mondta egyszer, hogy a jobboldal nagyon hajlamos, hogy elhiggye saját összeesküvés-elméleteit. Le merném fogadni, hogy az a szerkesztő, aki októberben egy bólintással fogadta a CDS-csökkenés hírét, az most tényleg elhitte, hogy a CMA egy kamucég, amelyik csak a nemzet sorsrontásán munkálkodik, és most jól le lett leplezve. A megírt példa talán csak annyiban különleges, hogy véletlenül saját korábbi írásuk leplezi le azt, hogyan is működik egy politikai tollbamondásra is csak korlátozottan alkalmas gépezet.

 

P.S.: A magyar CDS-felár jelenleg 370 bázispont.

80 komment · 2 trackback

Címkék: média gazdaság kamat


A bejegyzés trackback címe:

https://forint.blog.hu/api/trackback/id/tr962589656

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Vessünk véget a pazarló párhuzamos fordításoknak! 2011.01.17. 13:28:44

Milliókért fordítottak magyarról magyarra – A Budapesti Rendőr-főkapitányság hűtlen kezelés megalapozott gyanújával nyomoz a filozófusbotrány ügyében. Olyan Platón-kötetek lefordítása és kiadása volt a Steiger Kornél nevéhez fűződő, 89 millió fo...

Trackback: Külföldi kritikák: A Heti Válasz átállt? 2011.01.17. 12:28:04

"Váratlan támogatást kapott Orbán" felcímmel, "Rólunk írták" cím alatt, első pillantásra a Fidesz látásmódját jól tükröző cikk jelent meg vasárnap délután a Heti válasz című kormányhű hetilap online kiadásában. A rövid öss...

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

parttalan 2011.01.17. 11:40:13

"Mielőtt a kedves kommentelők jelzik, hogy a baloldal sem különb, jelzem, hogy igen, tudom. A politika pórázán lévő médiumok már csak ilyenek."

Se a Népszavában, sem a Népszabiban nem olvasok ilyen ótvaros baromságokat. Napról-napra nagyon komoly és színvonalas írások jelennek meg az említett lapok gazdasági oldalain a forintról, tőzsdéről, gazdasági összefüggésekről, kilátásainkról. Tessék belenézni!

Link Elek 2011.01.17. 12:28:24

semmi meglepo.
a fidesz mindenhova agyatlan seggnyalokat ultet.

Stevedoki 2011.01.17. 12:38:28

Sejtettem, hogy a M.N.-t szerkesztőségének nem igazán lesz gondja az új médiaszabályozással, ez számomra csak megerősítés. Na, jöhetnek a trollok, kezdődhet a ballibsizés, kommunistázás és a többi, kb ennyi amit ki szokott váltani a mininapoleon híveiből egy ilyen cikk.

Krutzifix 2011.01.17. 12:42:21

ha Karinthy most élne, akkor az MN-re írta volna Petőfi paródiáját, az Így írtok Ti-benl: "nem is tudok olvasni, csak írni". Vagy inkább úgy írta volna, hogy hogy "nem is akarok olvasni...."?

P.mester 2011.01.17. 12:47:04

Hű, ez nagyon jó poszt. Az MN számára saját álláspontja védhetetlen, hiszen saját magát cáfolja meg.

vicsigabi · http://vicsigabi.blog.hu 2011.01.17. 12:48:45

Azt gondolom, hogy a pórnéphez eljuttatott információk kilencvensok százaléka ilyen megalapozatlan és dilettánsok által megírt álhír. De ez nem most kezdődött, és nem is lesz egyhamar változás.

Melchi Zadok 2011.01.17. 12:49:50

mn.www2.mno.hu/portal/129689
olvassátok el ezt a cikket. a magyar nemzet oknyomozó riportban tette meg az elemi erejű felismerést, miszerint az LSD hatóanyaga nem más mint (dobpergés) a DNS.
akik lusták végigolvasni idézem:"A trance révületet, megváltozott tudatállapotot, önkívületet, elragadtatást jelent. Az irányzat gyökerét az úgynevezett acidjelenségben találjuk meg. Az acid (sav) szó utalás az LSD hatóanyagára, a dezoxiribonukleinsavra – "
ebben az az igazán szomorú, hogy kb 8 éve jelent meg a cikk, de azóta sem helyesbítették. legalább következetesen barmok, manapság már ez is valami nem? :))

MiKeyRuLeS 2011.01.17. 12:59:49

Az a baj, hogy a jobboldal sohasem képes kezelni a kritikát. Ezért elvárja a sajtóitól, hogy menjen a dicshimnusz és a tömjén minden mennyiségben.

Ha nagyon nagy a baj (mint az elmúlt hetekben néha), akkor is csak finoman próbálják jelezni, hogy szívesen írnánk dicshimnuszt, de már akkora a katyvasz, hogy az emberek kiröhögnek minket is.

A Népszabadság nem igazán kímélte sem Gyurcsányt, sem Meggyesit.

De ez nem csak nálunk jellemző, az USA-ban még szörnyűbb a helyzet; a jobbos politikusok és újságírók még durvább kijelentésekre ragadtatják magukat, és sajnos, ez elég sokszor tetőzik gyilkolászásban. Mint most Arizonában.

HúszTíz 2011.01.17. 13:12:18

@P.mester: Igen, ezzel egyetértek - nekem is tetszett :-)

EMU 2011.01.17. 13:20:17

Neee mááá, szerencsétlen kiigazítási és sajtóper csúcstartó magyar nemzettel nem érvelünk, ahol egy debilis pilhál publikálhat, akinek a gúnyneve öttusás korában "trágya" volt, és nem az istállói munkája nyomán, azt a lapot nem vesszük komolyan, nem igazítjuk ki, nem röhögünk rajta, nem foglalkozunk vele, nem kötünk bele, és nem azért mert bolsilibsiszlovákrománcigányzsidók vagyunk, hanem mert magasabb az intelligencia kvóciensünk 80-nál. Ez okból seggtörlésre és begyújtásra sem méltatjuk, krumplit sem pucolunk rá, mert nincs kéznél az efféle silány szemét.

ZON 2011.01.17. 13:24:04

@parttalan: abszolút igazad van.
A Népszabadság gúnyolódott néha személyekkel, pártokkal-olykor kissé sekélyesen-de gazdasági ügyekben messze áll tőle ez a vazallustempó.

Várúr 2011.01.17. 13:35:49

A CMA (washingtoni és londoni irodájával együtt) egy cég a sok száz hasonló között. Posztoló csak hogy fikázza az MN-t, hosszú cikket szentelt a nagy semminek. Ő is tudja, hogy az adatszolgáltatók a hitelminősítéshez szolgáltatnak adatot, márpedig ez az MN írás lényege. A többi üres duma.

Ppix 2011.01.17. 13:39:58

Mondjuk az októberi cikk is már nagy hazugság volt.
Sikerként előadják azt, hogy a minősítésünk nagyon szarról, majdnem nagyon szarra változott - ez szép.
Közben azt kellene nézni, hogy a legrosszabb a régiós országok (értsd Balkán!) között.
Azóta megint 370 felett vagyunk egyébként.

www.cmavision.com/images/uploads/docs/CMA_Global_Sovereign_Credit_Risk_Report_Q4_2010.pdf
(10. oldal)

Erre jönnek ezek a bérfirkászok, hogy senki sem hallott még a CMA-ról, amit ők idéztek be pár hónapja. Ez igazán szép.
Egyébként ebből az adatból is tájékozódik a nemzetközi pénzügyi szakma, nyilván senki sem hallott még róla...
Hülye is aki magyar nemzetet olvas...

Orbán a magyar nép ópiuma! 2011.01.17. 13:47:48

A fideszes lakájmédia még a kakát is el tudja adni, csak fidesz-droidnak kell hozzálenni!

a katona fehérben 2011.01.17. 13:48:58

@Várúr: És a KÉT idézett (egymásnak ellentmondó) MN-írás közül melyiknek ez a lényege?

Orbán a magyar nép ópiuma! 2011.01.17. 13:49:10

@Várúr:
Sok gyenge kifogást olvastam már faszságra! Lehet, hogy nem ez minden idők legjobbika, de a Top 1-be biztos belefér!

nevetőharmadik 2011.01.17. 13:56:37

EPIC FAIL!

Hol vannak a trollok? Magyarázatot követelünk, hadd röhöghessünk (rajtuk)!

Ppix 2011.01.17. 14:02:56

@nevetőharmadik:
biztos eligazítás van a Szentkirályi utcában, este jönnek majd :)

nyomasek_bobo · http://sopron.e-cafe.hu 2011.01.17. 14:09:10

Elnézést az önreklámért, de ha már a Heti Válasz név szerint meg lett említve: bobo.blog.hu/2010/12/05/heti_valaszok

És??? 2011.01.17. 14:09:28

@Várúr: Legalább te megpróbáltad.

puffatag 2011.01.17. 14:11:01

orbán kedvenc lapja a magyar nemzet ma azt írta, hogy brüsszeli forrásuk beszélt egy illetékessel és eszerint nincs gond a médiatörvénnyel.... 2 órával később jött a cáfolat.... a filozófusok elleni rágalomkampányra reagált egy jobboldali (a debreceni modem vezetője) filozófus, megvédve helleréket, cáfolva a mn hazugságait, nyílt levelét a mn nem volt hajlandó leközölni, ezért kitette a facebookra

Lesből Támadó Szárítókötél 2011.01.17. 14:20:40

A MN színvonalát mutatja, hogy azért sikerült felfingania a koktélcseresznyét a posztban vázolt torta tetejére.

12-én, hajnal 4 órakor megjelenik az említett cikk "Nevenincs kritikusok elemzés nélkül minősítették hazánkat". Ehhez képest még aznap, 17:38-kor megjelenik ott egy újabb gazdasági hír, amely szintén a nevenincs kritikusok által készített listán alapul. Ezt megelőzően január 10-én jelent meg egy hír a nevenincs kritikusok tollából, érdekes módon akkor még tisztában voltak a MN-nél, hogy a Datavision adatszolgáltató, nem pedig hitelminősítő cég.

A nagy kérdés, hogy mi történt január 10, 21:41 és január 10., 04:00 közt a Datavision-re vonatkozó információkkal a MN szerkesztőségében. Talán elvitte a cica?

Lesből Támadó Szárítókötél 2011.01.17. 14:22:23

@Várúr:

Ez mind szép, de azt magyarázd már meg, hogy lehet, hogy a MN-ben egyszer tudják, hogy adatszolgáltatóról van szó, aztán utána elfelejtik az egészet és hitelminősítőnek tartják?

Egyébként a lista, amikor a Datavision MN-es írásban szerepelt:

www.mno.hu/portal/keres?text=datavision

Leonard Zelig 2011.01.17. 14:25:41

Még mindig jobb, mint hogy "én láttam, hogy cigány késelt".
Persze nem sokkal jobb...

misc · http://misc.blog.hu 2011.01.17. 14:29:29

a tényszerű hülyeségek leírását a médiatörvény nem tiltja? :D

bgp 2011.01.17. 14:35:48

@melchi zadok: Az acid stimmel :)

lysergic acid diethylamide.

De azért ez még így is csak egyes.

Zigomer Trubahin · http://ertedmar.blog.hu/ 2011.01.17. 14:38:57

Köszi az önfeláldozást, posztoló, hogy ilyen agyhalott lapokat olvasgatsz a kedvünkért. Pravda-fíling + a hülyeség feltartóztathatatlan áradása + nyilvánvaló hazugságok tömkelege, gratulálok ezeket a magukat újságírónak nevező lényeknek.

is 2011.01.17. 14:59:42

@Várúr: good try. nem gondoltam volna, hogy meg egy ilyenre is kikuldik az agit.prop csapatot. ez mar igy eleg szar lehet, hogy ezt kell vedened. es gondolom a penz se lehet tul sok. milyen a hangulat a csapatban? meddig birjatok meg?

flamer 2011.01.17. 15:12:06

@Lesből Támadó Szárítókötél:
Ez kurva jó, hajnalban lehozzák, hogy senki nem hallott a CMA-ról, aztán a délutáni hírükben már arra hivatkoznak.

@Várúr: Még! Még! Még!

Aztek68 2011.01.17. 15:16:41

Népszabadság, meg Népszava...mint normális újság?? Vicc..

Laser11 2011.01.17. 15:19:30

@Várúr: Most komolyan. Nem fáj, hogy ennyire hülyét csináltál magadból ?

tibike3 2011.01.17. 15:19:35

Az én kedvencemet 2009 karácsonyán írta egy Pilhál nevű ebbe a lapba. Leírta nagy vonalakban miről szól a karácsony- majd a végén azt írta: nekünk igaz keresztény magyaroknak április 11.-éig kell várnunk a messiás eljövetelére. Ez olyan szép volt- azóta se feledem. (meg azt se hogy ekkora barmok irogathatnak)

DOOOOOOOOOOOOM! 2011.01.17. 15:19:48

van egy árnylatnyi különbség az egy eszméhez kötődő, azt magáénak/magukénak valló újságírók és szerkesztőségek, illetve a propaganda között. jelen írás pont két propaganda-anyagot talált meg. de hát nincs új a nap alatt: Óceánia mindig is Keletázsia ellen viselt háború.

HúszTíz 2011.01.17. 15:24:47

Annyira tetszik ennek a blognak a kinézete. Ha kicsit jobban értenék a webdesignhoz, bizony megcsinálnám a sajátomat is ilyenre - de hát sajnos ahhoz nem vagyok eléggé képzett :-/

Lumieres 2011.01.17. 15:26:39

Kár a körítés. Ha javul a CDS akkor az a kormány eredménye. Ha romlik, akkor azt a kommunisták csinálják. Ahogy a médiatörvénnyel kapcsolatos összes nyugati kritikát is a kommunisták írják.

Lumieres 2011.01.17. 15:38:06

Mégis mit gondol ez a kormány? Hogy mindenki olyan hülye, mint 0rbán? Erre nagyon rábasznak!
Az emberek szerintem akkor lesznek a legdühösebbek, amikor hülyének nézik őket. (legalábbis hülyébbnek, mint amilyenek valójában)

LMicu 2011.01.17. 15:39:46

A mai MN-ben, a címoldalon így kezdődik egy cikk:
"Első olvasatban az EU bizottsága rendben lévőnek találta a magyar médiatörvényt, és csak kisebb módosításokat fog javasolni-mondta lapunknak az Európai Bizottság egy magát megnevezni nem kívánó munkatársa...."
Ezek a magukat megnevezni nem kívánó munkatársak léteznek egyáltalán?

mireina 2011.01.17. 15:49:21

@Ppix: "Hülye is aki magyar nemzetet olvas..."
Ne is haragudj, de ezzel nem értek egyet!
Én időnként olvasom a lapot, mert rendkívül alacsony a vérnyomásom. MN olvasással ez a problémám azonnal megoldódik gyógyszerek nélkül! Ezt csinálja bárki utánuk! Számomra ezért nélkülözhetetlen ez a sajtótermék. :)

torró 2011.01.17. 16:06:10

Én már évek óta nem vagyok semmilyen sajtótermékre lóvét pazarolni. Itt a neten úgyis minden érdekes elérhető. hát nem? Így legalább nem dühöngök. Különben se éri meg.rongálom én az egészségemet?

eurocat 2011.01.17. 16:31:05

nyugaton a helyzet fokozódik :)

Zorgo 2011.01.17. 16:35:46

A Vasárnapi Híreket olvastam vasárnap(milyen meglepő), aminek a gazdasági rovatából megtudhattam,hogy vagy gyengül a svájci frank, vagy erősödik. :) Hasznos volt tudni,hogy ezzel az sincsen tisztában, akinek ez a munkája.A nagy kedvencem mégis a Blikk, ha véletlenül a kezembe kerül egy mellékhelységben akkor olvasom, na ott aztán úgy boncolgatják a világ nagy összefüggéseit, mint sehol máshol.Keveredik a mókás, a szánalmassal.

ReWriter · http://miazhogy.blog.hu 2011.01.17. 19:21:20

"hogy 2010-re minden jel szerint teljesült a 3,8 százalékos hiánycél"
"a GDP-arányos magyar államadósság, s az idén három százalék alatti deficitet érhetünk el."

Minden jel szerint, teljesülhet. Na pont ezek azok a szavak, amire nem ad senki. Majd ha lesznek hivatalos adatok, akkor értékelnek, és ha szükséges, akkor korrigálnak az álláspontjukon.

FAbian 2011.01.17. 19:29:39

Monnyonle a tilcsákbe!

Várúr 2011.01.17. 19:57:07

@Laser11:
Hülye kérdéssel te csinálsz hülyét magadból kiskoma...

Várúr 2011.01.17. 19:58:43

@is:
Nagyon ismered az agit.prop. csapatot... de ennyire ne buktasd le magad.

Várúr 2011.01.17. 20:01:37

@Lesből Támadó Szárítókötél:
adatszolgáltató, hitelminősítő... primitív görcsölés egy hitelminősítőknek adokat szolgáltató no name cégről... Támadd a szárítókötelet inkább. Messziről. Föl ne kösd magad!

Várúr 2011.01.17. 20:02:47

@MTFUN:
sok kis itteni fittyfasz is mind szakértő közgazdász a posztíróval együtt...

dr nmate 2011.01.17. 20:13:29

"A mai MN-ben, a címoldalon így kezdődik egy cikk:
"Első olvasatban az EU bizottsága rendben lévőnek találta a magyar médiatörvényt, és csak kisebb módosításokat fog javasolni-mondta lapunknak az Európai Bizottság egy magát megnevezni nem kívánó munkatársa...."
Ezek a magukat megnevezni nem kívánó munkatársak léteznek egyáltalán?"

perszepersze

index.hu/kultur/media/2011/01/17/harom_fogast_is_talalt_a_mediatorvenyen_az_eu-biztos/

Nem vagyok fideszes 2011.01.17. 20:18:34

A Magyar Nemzet címen megjelenő napilapban a legjobb mégis az volt, amikor Lennonról volt egy (egyébként nagyon kedves) megemlékezés, amiben a Roll over Beethoven c. nóta címét bírták "Henger Beethoven felett"-re ferdíteni.

Komplett tökkelütött idióták ülnek abban a szerkesztőségben, nem vitás.

Yeto 2011.01.17. 20:57:29

Várúrról az jut eszembe valahogy hogy Szíjjártó = MENŐ!

_@o" 2011.01.17. 20:59:21

@Lófasz Hadnagy: ez a fordítás a 60as évekből való, azaz idézett idézet

Orbán a magyar nép ópiuma! 2011.01.17. 21:06:02

@_@o": Ez a hengeres sztori a Magyar Hírlapban volt.

Orbán a magyar nép ópiuma! 2011.01.17. 21:07:09

@Várúr:
A mondat végén a jelentőségteljességet kölcsönözni próbáló három pont nem ..., hanem …!
Van különbség!

belekotty 2011.01.17. 22:03:40

@Várúr: Te mindig hülyét csinálsz magadból? :-))

Lesből Támadó Szárítókötél 2011.01.17. 22:33:25

@Várúr:

Tetszik, ahogy a korlátlan fantáziáddal egy virtuális világot teremtesz magadnak, amelyben mindig neked van igazad, és nem számítanak a tények. :-)

Várúr 2011.01.17. 22:42:57

@Lesből Támadó Szárítókötél:
Neked is igazad lesz, ha van a közelben egy kötél... de óvatosan. Rád ne tekeredjen.

Várúr 2011.01.17. 22:43:51

@belekotty:
na nem... mivel ragaszkodsz hozzá, belőled csinálok hülyét. Bár megy az neked nélkülem is.

Várúr 2011.01.17. 22:44:57

@Hoppázó Beléndek:
Ahogy jólesik kedves öcsém. Bár papának a 14 éves fiam szólít, de egye fene...

ezt találtam 2011.01.17. 22:46:39

Várúr, megtennéd végre, hogy elolvasod a bejegyzést, amit teleszemetelsz? ráadásul nincs benne népszabadság, se semmi, csak a bibliádat, a magyar nemzetet idézi.. OLVASS PLEASE.

Lesből Támadó Szárítókötél 2011.01.17. 22:48:33

@Várúr:

Ezt már fentebb elsütötted. Valami egyéb?

Mesélj inkább a világodról? Szoktatok benne választósdit játszani, vagy a nép négyévente 99%-kal a FIDESZ-t választja mindig?

belekotty 2011.01.17. 23:06:57

@Várúr: Álmodozz csak hülye fideszes!

l.x. 2011.01.17. 23:12:49

@ZON: "@parttalan: abszolút igazad van.
A Népszabadság gúnyolódott néha személyekkel, pártokkal-olykor kissé sekélyesen-de gazdasági ügyekben messze áll tőle ez a vazallustempó. "

Sajnos nem olyan messze. A NSZ-ban 2002-vel bezárólag minden a gazdasági armageddon előszele volt (PMZ, mint antinosztmadamusz főszereplésével), majd úgy 2006-ig minden gromek, de azután is egész jó véleménnyel volt 1-2 évig, pedig akkor már az eus eljárás gittegyletes kisbetűsírásnak számított a közelgő szíváshoz.

Mindezt nem a MN védelmében, nekik jár a só a sebre... aztán az ekére.

belekotty 2011.01.17. 23:13:34

@Várúr: Nem tűnik fel hogy mindenki rajtad röhög? Orvosi eset vagy hogy élvezed mindenki beléd törli a lábát?

Hoppázó Beléndek 2011.01.18. 11:19:02

@belekotty: ne bántsátok már! :)

1 poszt erejéig kimerészkedik a mandinerről ebbe a förtelmes balliberálisjudeobolsevik ingoványba és egyből el van hordva minden borzalomnak.

vagy nektek nem is tervetek a nagy nemzeti összefogás?

Várúr 2011.01.18. 17:05:41

@belekotty:
ÉLvezem a hisztériátokat taknyok. Próbáld meg a valóságban a lábad belém törölni... Tojásfejed búbjára kapnál egy százkilós barackot. Oszt" lehet menni panaszkodni.

Várúr 2011.01.18. 17:07:48

@Hoppázó Beléndek:
Lófa balliberál judeobolsi... kis mindentudó frusztráltak vagytok, semmi több. Már maga a szóhasználatod is... Kabbe a nyugtatód, oszt' jóvan.

Várúr 2011.01.18. 17:09:37

@Lesből Támadó Szárítókötél:
Ha már kérdezed: az én világomban téged és a hozzád hasonlókat gyógyítják. Hol egy nevelő célzatú pofonnal, hol gyógyszerrel. Mikor melyik van kéznél.

belekotty 2011.01.19. 06:51:41

@Várúr: Hú, nagyon bátor vagy interneten keresztül! Hülye barom!

Ppix 2011.01.19. 10:37:23

@Lesből Támadó Szárítókötél:
"@Várúr:

Tetszik, ahogy a korlátlan fantáziáddal egy virtuális világot teremtesz magadnak, amelyben mindig neked van igazad, és nem számítanak a tények. :-) "

Jé, ez a fideszes definíciója, most jól összefoglaltad a lényeget...
Csak az a probléma, hogy a legújabb modellekbe sem építették be a kognitív disszonancia feloldásának képességét és ha szembesíted őket a definícióval illetve létük ellentmondásaival, akkor a vulgáris szitkozódás üzemmódon belül végtelen ciklusba kerülnek...

Várúr 2011.01.19. 14:41:41

@Ppix:
Egy mondaton belül hat idegen kifejezés... érvek helyett. Téged is eluntalak, meg a többi helyi arcoskodót. Annyi közötök van a valósághoz, mint az altatónak Csipkerózsikához. Te legalább "kognitíve differálsz" - a többi kis fittyfasznak annyira telik, hogy én fideszes vagyok. Elárulom: náczi is.

Melchi Zadok 2011.01.19. 19:50:56

@Yeto: ez nagyon ott volt! :)))

Melchi Zadok 2011.01.19. 19:53:22

@Várúr: gyerünk várúr, ne hagyd abbal rock n roll!!!
kóla csipsz, jöhet a műsor! :)))
süti beállítások módosítása